Collistar en Illy bewijzen: cosmetica en koffie gaan perfect samen!

0
collistar collezione caffè

Het lijkt wel of mijn werk alleen maar leuker wordt: waar ik al jaren de leukste foodevents mag bezoeken, zijn daar nu ook beautyevents bijgekomen. Collistar nodigde me uit om een wel heel bijzondere samenwerking te vieren.

Collistar ken ik al jaren, sinds ik op mijn 15e mijn allermooiste paarse mascara OOIT kocht. Daarna ben ik het merk eigenlijk een beetje uit het oog verloren; zonde want ze maken te gekke producten. Illy koffie ken ik een stuk beter: ik ben altijd blij als horecazaken dit merk serveren want Italiaanse koffie is nu eenmaal mijn favoriet.

collistar collezione caffè

Twee Italiaanse merken bundelen hun krachten

Met de Collezione Caffè (hoe heerlijk is die naam?!) bundelen twee Italiaanse merken hun krachten en brengen ze the best of both worlds samen in een make-up collectie. De lijn bestaat uit 25 producten, qua kleur en textuur geïnspireerd op koffie.

Tijdens de presentatie in het Art’otel maakte ik – onder het genot van een heerlijke Illy espresso uiteraard – kennis met de producten uit deze bijzondere collectie. Laat ik beginnen met het design: deze ziet er met wit en rood herkenbaar uit voor iedereen die wel eens Illy koffie gedronken heeft. Het ‘geschilderde’ hart, ontworpen door Max Petrone, siert de verpakkingen.

Nu denk ik bij koffie aan warme, bruine tonen met misschien een vleugje crème (zoals het melkschuim op de cappuccino). Dat zijn ook precies de kleuren die voorkomen in de collectie. Omdat ik een ‘koel type’ ben, was ik bang dat de kleuren niet voor mij geschikt zouden zijn. Dat bleek gelukkig niet het geval: elk product komt in meerdere kleuren en nuances, waardoor er ook voor mij genoeg moois bij zit. De bronzingpoeder bijvoorbeeld, komt in medium roast en dark roast (yes, zelfs de namen zijn geïnspireerd op koffie, zo leuk!). Voor mij blijkt de medium roast perfect.

collistar make up

Een mooie ooglook voor elke dag

De aanwezige visagist raadde me aan om van het (prachtige!) oogschaduwpallet de caffe caldo variant te kiezen. Het andere pallet heeft de toepasselijke naam caffe freddo, en beide bestaan ze uit 4 kleuren oogschaduw. Van licht naar medium naar donker, en ook de texturen lopen uiteen van satijnmat tot parelmoer. De kleuren zijn geïnspireerd op gebrande koffiebonen die ook in nuances verschillen; soms wat subtieler, soms wat intenser, maar altijd helder, zacht en warm.

Mijn favoriete look kan ik hier gemakkelijk mee maken, waardoor dit pallet direct favoriet was. Op de foto hierboven kan je het goed zien. Zo maak ik mijn ogen het liefste op met het caffe caldo pallet:

♥ de meest linkse, of de onderste kleur (net wat het beste bij mijn kleding past) verdeel ik over mijn bewegende ooglid

♥ de donkerste kleur (meest rechts) komt in mijn arcadeboog. Deze blend ik uit naar boven, en een beetje naar buiten

♥ deze zelfde kleur breng ik ook aan onder mijn oog, en ik vervaag het goed

♥ tot slot komt de lichtste kleur (bovenaan het pallet) in mijn binnenste ooghoek, en net onder mijn wenkbrauw

Met een klein beetje oefening heb je het zo voor elkaar, en heb je binnen een paar minuten een mooie ooglook die geschikt is voor iedere dag. Wanneer je ’s avonds nog uit gaat, kan je het wat donkerder aanzetten met de meest rechtse kleur, en wat van de donkerbruin/paarse (te gekke kleur echt) eyeliner erbij aanbrengen.

Collistar Collezione Caffè

De Colezione Caffè is behoorlijk uitgebreid. Bronzing powder, een oogschaduwpallet en zelfs nagellak. Dit zijn alle producten op een rij.

Rosetto puro Lipstick

collistar collezione caffè

De lipsticks komen in 5 kleuren, van een rustige bruine tint tot een hele diepe, donkere kleur. Mijn persoonlijke favoriet is ‘espresso’:

collistar lipstick

Op deze foto draag ik de rode lipstick genaamd ‘espresso’. Het is een romige lipstick in een goed dekkende, heldere kleur. Ik vind heel fijn dragen, en ben fan van de felle rode kleur

Caffe’ Oil nail lacquer

collistar collezione caffè

Ik ben echt verliefd op deze nagellak! De kleuren gaan van van subtiel licht naar mysterieus donker. De grootste verrassing voor mij was de latte macchiato, een kleur die me aan cappuccino melkschuim doet denken en die prachtig staat wanneer je handen wat zon gezien hebben.

Professional eyeliner

collistar collezione caffè

Dit product was voor mij misschien wel de grootste verrassing: ik ben een echte eyeliner addict en gebruik dan ook bijna dagelijks zwarte eyeliner, voor een subtiel lijntje boven mijn oog. Aan een bruine kleur had ik nooit gedacht, maar deze kleur is dus echt prachtig. Door de aubergine ondertoon van de eyeliner laat hij blauwe ogen er echt uitspringen. Daarbij is het een hele mooie kleur voor overdag, omdat het net wat minder ‘hard’ is dan zwart.

Tattoo effects eyebrows

collistar collezione caffè

Dit wenkbrauwproduct is perfect voor als je (net als ik) geen ster bent in wenkbrauwen tekenen. De kleuren zijn vrij intens, maar zijn goed uit te blenden met een borsteltje. Wat ik fijn vind, is dat het de ruimtes tussen je haartjes in de wenkbrauwen opvult, zodat ze zonder al te veel moeite voller lijken.

4 color eyeshadow palette

collistar collezione caffè

Dit pallet hoort inmiddels in mijn standaard make-up routine. Naast het feit dat de kleuren prachtig zijn (en geschikt voor elke dag), is de verpakking klein en handzaam en door het spiegeltje ook ideaal om mee te nemen.

Bronzing powder

collistar collezione caffè

Met de bronzing powder kan je je gezicht shapen, of je gebruikt het licht over je hele gezicht voor een sunkissed look. De verpakking ziet er van buiten hetzelfde uit als die van de oogschaduw, en ook hier zit weer een handig spiegeltje in.

Geslaagde samenwerking

Wat mij betreft is het een zeer geslaagde samenwerking tussen Collistar en Illy. Heel leuk om te zien hoe twee bekende Italiaanse merken hun passie voor kwaliteit bundelen in deze mooie make-up collectie. Voor mij was het ook erg verrassend, omdat de kleur bruin de boventoon voert en het alsnog bij mijn huid met een koelere ondertoon past.

Wat vind jij van de samenwerking tussen deze twee merken? En welk van de producten spreekt je het meeste aan?

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: