Maaike’s mind: de hippe vegetariër & Haagse strandhuisjes

0
De hippe vegetarier

Enkele weken geleden viel het leuke boek van de hippe vegetariër op de deurmat, welke van de hand van Isabel Boerdam komt.

Haar vegetarische avontuur begon toen ze negen jaar was. Ze beschrijft in haar voorwoord dat het gehakt in haar ogen ineens verandert in stukjes dode koe. Vanaf die dag heeft ze nooit meer vlees gegeten. Hiermee was het eerste zaadje voor de hippe vegetariër geplant.

Het boek oogt fris, hip, ontspannen en toegankelijk. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

Ik neem het boek mee op vakantie. Ik heb met mijn vriend een midweek geboekt in één van de nieuwe Haagse strandhuisjes. Wat een leuke knusse strandhuisjes zijn dat en we hebben ook nog eens super mooi weer. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van de zon, rust en de hippe vegetariër!

Haagse strandhuisjes

Wat kan je verwachten van dit hippe kookboek?

Er zijn zeven dagmenu’s in opgenomen met kooktips voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Je kan kiezen uit verschillende behoeftes. Denk hierbij onder andere aan bijvoorbeeld de gewone doordeweekse dag, topsportdag en de balansdag.

Tijdens Isabel haar ontdekkingsreis als hippe vegetariër is ze erachter gekomen dat alle vegetarische recepten waarvan zij enthousiast wordt opvallende gelijkenissen vertonen. Met deze kennis nodigt ze je uit om je eigen fantasie te gebruiken.

Ik hoor je al denken: “hoe dan?” Ze laat zien hoe je aan de hand van een aantal stappen je eigen gerecht kan creëren. Hierdoor wordt de bereide maaltijd echt van jezelf!

Er is een vegetarische boodschappenlijst in opgenomen waaruit je kan kiezen en variëren met jouw lievelingsproducten.

Als voorbeeld neem ik het recept van de vegetarische pasta. Voor de pasta worden er meerdere opties genoemd, denk hierbij aan pasta op basis van granen, groente, bonen, zeewier, courgetteslierten etc. Voor de saus kan je uit verschillende opties kiezen die zelf te bereiden zijn. De groente mag je zelf uitkiezen, deze kan je dan roosteren, roerbakken, blancheren of rauw toevoegen. En dan zijn er nog de toppings waar je eindeloos mee kunt variëren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit zongedroogde tomaten, pitten en zaden, groene kruiden, kaas en vleesvervangers. Mijn favoriete pasta bestaat uit courgette en wortelslierten, een zelfgemaakte saus van basilicum en een topping van zongedroogde tomaten.

Naast je eigen creaties, geeft Isabel ook nog een aantal eigen favoriete combinaties.

Uiteraard maak ik zelf ook een recept uit het boek. Ik kies voor gezond bananenbrood, want ik wil wel weer eens wat anders ontbijten dan mijn standaard havermout.

 

Hippe vegetarier

Terug naar de Haagse strandhuisjes! Want wat ga je naast uitwaaien aan zee en terrasjes hangen nou nog meer doen in Den Haag?

We zijn naar Madurodam geweest (daar zijn we beiden voor het laatst als kind geweest) en hebben een bezoek gebracht aan het Omniversum, waar je via een koepelscherm (zo groot als een half voetbalveld) een mooie film naar keuze kan bekijken. We hebben een rondleiding door het Binnenhof gehad en uiteraard kan een bezoek aan Den Haag centrum niet ontbreken! Daar hebben we één van de hippe vegetarische hotspots die Isabel in haar boek noemt bezocht.

Mijn vriend en ik vinden het altijd erg gezellig om in de vakantie ’s ochtend ergens een gebakje als ‘ontbijt’ te gaan eten. We kiezen samen voor Appeltjeeitje, want daar hebben ze volgens Isabel de aaaallerlekkerste appeltaart van de hele wereld en omstreken!

Het is een leuk gezellig en kleurrijk cafeetje met verschillende tafels en stoelen. De potten en pannen hangen boven de open keuken. Het geeft echt zo’n fijn hippie gevoel.

We genieten van de aaaallerlekkerste appeltaart (hij is echt heel lekker), maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een cashewnotenpompoenburger. Klinkt erg lekker, maar was voor mij nog iets te vroeg.

Wijntips

Tot slot vind ik de wijntips die opgenomen zijn in de hippe vegetariër erg handig en uitgebreid. Keuringsdienst van Waarde heeft recent aandacht besteedt aan hoe wijn wordt gemaakt. Ik ben geschrokken over de hoeveelheid conserveringsmiddelen en chemische toevoegingen in wijn.

Ik word erg blij van de wijntips in het boek. Deze zijn biologisch en veganistisch en worden gemaakt zonder bestrijdingsmiddelen en ‘geklaard’ zonder dierlijke of chemische toevoegingen. Daarnaast beschrijft ze welke wijn goed te combineren is met welke groente. Super handig!

Samenvattend zou ik de hippe vegetariër beschrijven als vernieuwend, smakelijke recepten met volop mogelijkheden tot variatie, toegankelijk, handige tips, uitgebreid, praktisch en oogt fris en hip.

Ik zeg proost Isabel!

Proost

Benieuwd naar het boek van de hippe vegetariër? Via onderstaande link kan je hem bestellen:

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Redactie - Maaike

Hi, even voorstellen! Ik ben Maaike. Sinds enige tijd ben ik gestart met een opleiding op het gebied van voeding. Ik ben deze opleiding gaan volgen, omdat ik zelf al jaren met verschillende lichamelijke klachten rondloop. Uiteraard ben ik bij verschillende specialisten geweest, maar deze konden naar grondig onderzoek niks voor mij betekenen. Ook ik kreeg zoals vele andere te horen dat ik er mee moest leren leven. Aangezien mijn klachten niet verminderd waren en ik dagelijks met erg veel buikpijn rondliep, besloot ik te gaan onderzoeken welke invloed ik zelf kon uitoefenen. Van daaruit heb ik besloten mijn opleiding te volgen en wil deze kennis graag met jullie delen!

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: