Een dikke party voordat je werkdag begint: Daybreaker is hier en het is te gek! + WIN kaartjes!

1
daybreaker

Stel je voor: je rolt je bed uit, eet een klein ontbijtje en in plaats van je in je sportoutfit te hijsen voor een yogasessie, trek je een toffe jeans aan, mooie top en een paar goede sneakers. Lippenstiftje op, en hup richting de Reguliersdwarsstraat. Wellicht zit je nu met een opgetrokken wenkbrauw, maar dit kan op woensdag 23 augustus zomaar het begin van jouw dag zijn. Dat is namelijk de dag dat Daybreaker naar Amsterdam komt, en ik vind het nu al te gek.

Wake up and dance! Daybreaker is een ‘early morning dance movement’ dat momenteel in 16 steden wereldwijd georganiseerd wordt en groeiende is. Het komt er op neer dat je een doodgewone, doordeweekse werkdag start met een ongeremde danssessie van 2 uur in een nachtclub. Een beetje zoals je favoriete clubavond dus, maar dan zonder alcohol, maar mét een fantastische sfeer. Ik heb in het INK hotel een keer een soortgelijk feestje meegemaakt (8 uur ’s ochtends, DJ’s, heel veel slaperige oogjes) en dat was zo ongelofelijk leuk.

daybreaker

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juist omdat niemand drinkt zit je allemaal op hetzelfde niveau. Iedereen zit vol energie en gaat helemaal op in de muziek. Omdat het zo vroeg in de ochtend begint, voelt niemand de drang zich compleet uit te doffen. Come as you are luidt het credo, en dat is ook wat iedereen doet en waarom het zo goed werkt.

Happy chemicals

Door de dag actief te beginnen (voordat je de dansvloer opgaat kan je een early yogasessie volgen) maken je hersenen ‘happy chemicals’ aan, die wij kennen als Dopamine, Oxytocine, Serotonine en Endorfine. Oftewel the Daybreaker DOSE: hormonen en neurotransmitters die er letterlijk voor zorgen dat we ons happy, geliefd, gemotiveerd en positief voelen. En nee, dat neem je niet in 😉 It comes naturally!

Endorfine herken je misschien wanneer je wel eens een ‘runners high’ heb ervaren: het heerlijke gevoel tijdens een hardloopsessie. Tijdens Daybreaker dans je twee uur achter elkaar, en met de yogasessie vooraf staat dat gelijk aan het verbranden van zo’n 1000 calorieën. Endorfine high gegarandeerd!

Om het een extra goed begin van de dag te maken, is er ook gedacht aan gezonde sapjes en snacks. Nee, een suffe havermout party wordt het zeker niet want zeg nou eerlijk: een vers sapje in de ochtend is toch gewoon super lekker?!

daybreaker

WIN!

Ik zie mezelf al helemaal staan, komende woensdagochtend (om 6.30 uur!) in Club NYX. Jij ook? Dat is mooi, want ik mag 1×2 kaarten weggeven voor Daybreaker! Laat me in een reactie onder dit bericht weten waarom jij hier echt bij MOET zijn. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Meer weten over Daybreaker? Bezoek hun website voor info, tickets en een cool filmpje.

daybreaker

Bron foto’s: Daybreaker

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: