INK hotel opent met een knaller van een feest

1
ink hotel

Wat krijg je als je een stel foodblogvriendinnen in een tof nieuw hotel in Amsterdam laat overnachten? Een groot feest natuurlijk!

Foto 01-07-15 18 36 33

Woensdag 1 juli, het is een bloedhete dag en ik heb me in mijn korte jeans tuinpak + fruittop gehezen en ga opweg naar Amsterdam. Restaurant Bluespoon (dat bij het Andaz hotel hoort) heeft een boottocht door de Amsterdamse grachten geregeld. Fantastisch weer, een groep gezellige bloggers en heerlijk eten en drinken: dé perfecte invulling van een zomerse dag als je het mij vraagt. Ik zie dat andere mensen met een bootje ook heerlijk eten bij Bluespoon vandaan halen, wat een handige service! Dan hoef je niet meer de Ap in en zit je toch te smullen op je bootje.

herengracht

Vaak is het na een gezellige dag in Amsterdam tijd voor mij om terug naar Lelystad te gaan, maar nu niet. Vandaag blijf ik namelijk overnachten, en wel in het spikspliternieuwe INK hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Na een gin tonic bij Herengracht en een te gekke cocktail bij Tales & Spirits ga ik met vriendin Nicky richting onze hotelkamer. Het ziet er allemaal super cool uit: van de half doorzichtige badkamer tot de gigantische muurschildering met eigen interpretatie van de kaart van Amsterdam, we raken niet uitgekeken. Na een klein dansje op het bed (zie video hieronder) gaan we slapen want we moeten morgen vroeg op voor een wel heel speciaal feest….

Foto 01-07-15 23 41 10 Foto 01-07-15 23 40 46

Donderdag 2 juli, onze wekker gaat om 7.15 uur. We springen uit bed en onder de douche en kleden ons aan alsof we op stap gaan. Eigenlijk gaan we dat ook een beetje, maar het voelt toch vrij vreemd in de vroege ochtend. We horen al wat muziek vanuit de Pressroom beneden en eenmaal daar aangekomen valt onze mond open van verbazing: het hele restaurant + lobby staan vol met mensen! De Catcarpenters staan achter hun draaitafel lekkere beats de ruimte in te knallen en voordat we het weten staan we met een bloody mary (ja, met wodka) in onze had confetti in de lucht te gooien. INK hotel wilde een knaller van en openingsfeest waar de regels van tijd herschreven worden en dat is met deze ‘Breakfast Bash’ ze bij dezen gelukt.

Foto 02-07-15 09 26 27 Foto 02-07-15 08 29 57

We smullen van de lekkere hapjes (eitjes met zalm, wentelfteefjes…) en dansen alsof we op zaterdagnacht in een club staan. Manuel Broekman en Geza Weizs komen de chaos helemaal compleet maken. Wanneer Nicky naar haar werk is vermaak ik me met wat blogmeiden die er gisteren ook bij waren en maak ik veel te veel selfies met Marlieke. Alles kan hier dus dit ook 😉

Foto 02-07-15 07 28 42

Het INK hotel wil duidelijk maken dat tijd relatief is: op deze plek moet je je vrij voelen om te doen wat je wil, wanneer je dat wil. Wat ik heel tof vind is dat de oude functie van dit gebouw overal in het hotel terug komt. Voorheen huisde hier de krant ‘de Tijd’. Het hotel is vernoemd naar de inkt die voor de kranten gebruikt werd, in de Pressroom werd de krant voorheen gedrukt en de reden dat ze ‘tijd’ een nieuwe dimensie willen geven heeft vast iets te maken met de naam van de krant 😉 Met een vette knipoog naar schrijvers vind je op de kamers een grote pot vol met pennen en het bureau is zo ingericht dat je er fijn aan kunt werken.

Foto 01-07-15 23 40 33

Fijn werken doe ik trouwens ook bij Pressroom, het restaurantgedeelte van het hotel waar ZZP’ers van harte welkom zijn. Wanneer je een pasje hebt (deze kun je aanvragen bij de desk) krijg je een lekker vers sapje, water, koffie en thee, mag je printen wat je nodig hebt en gebruik je ook nog eens snelle WiFi. As we speak zit ik in de binnentuin van het hotel en denk ik terug aan het meest hysterische feest wat ik ooit heb meegemaakt (i mean, Mimosa’s drinken om 8 uur ’s ochtends?!). De gouden confetti is inmiddels nergens meer terug te vinden, maar de herinnering van iedereen die hierbij aanwezig was is onuitwisbaar…

pressroom

Ook van het feest heb ik een filmpje gemaakt. Bekijk deze op mijn Youtube kanaal en vergeet niet je meteen even te abonneren =D

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: