TIP & EVENT | Een frisse start van de dag met Alpro

2

Doen jullie wel eens aan yoga? Ik heb laatst voor het eerst een les mogen volgen bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en ik ben helemaal hooked.

IMG_20140424_112247

Alpro organiseerde een heerlijke ochtend: een gezellig groepje food/health/lifestyle bloggers kwam bijéén voor een yogales met aansluitend een smaakvol Alpro ontbijt.

20140424_093551

Lin en ik zijn er klaar voor!

Het was vroeg verzamelen in Amsterdam, om 9 uur was iedereen ter plekke. Na een spontaan voorstelrondje (“Hoe heet jouw blog? Waar schrijf je over? Moest je ook zo lang in de trein?”) was het tijd om aan de yogales te beginnen.

IMG_1534

De Nieuwe Yogaschool ademt één en al zen uit: de lesruimte was rustig, wit en leuk voor ons ingericht: alle yogamatten lagen in een halve cirkel om onze leraar heen. Sijbrand vertelde eerst een leven als professioneel pokerspeler gekend te hebben tot hij yoga ontdekte en, in samenwerking met onder andere Johan Noordloos deze school startte. Wow, wat een uiterste van werelden. Yoga had hem schijnbaar erg goed gedaan wat hij zag er super relaxt, vriendelijk en open uit.

Tijd om met de les te beginnen: de meesten van ons waren beginners dus ‘we zouden wel zien hoever we kwamen.’ En ver kwamen we. Wauw, wat is yoga heftig zeg! In de goede zin van het woord. De poses waren goed vol te houden, al had ik af en toe wat moeite met evenwicht bewaren.

2014-04-24 12.32.37

Stike a pose met Claire van Leef bewust gezond en Frances van Foodgloss

Sijbrand vertelde over ying en yang, de twee-eenheid. Het tweede gedeelte van de les was het ying gedeelte, waarbij de mind centraal stond. We hielden meerdere keren 5 minuten een houding aan, waardoor ons lichaam geneigd was tegen te sputteren. Doordat Sijbrand ons stuurde, vertelde wat we met onze gedachtes aanmoesten (‘ze toelaten, zonder oordeel bekijken en accepteren’) was de pijn die licht opkwam snel naar de achtergrond verdwenen. Toen ik na een uur opstond voelde ik me serieus fit, ontspannen en rustig in mijn hoofd (vrij uniek voor iemand met ADHD 😉 ). Wat vond ik dit geweldig! Op bepaalde momenten was het vooral voor mijn ‘mind’ vrij heftig, en dat konden de andere meiden achteraf beamen. Maar wat voelde dat lekker zeg, dit wil ik beslist vaker doen.

20140424_112425

Gezellig met Frances. Kennen jullie haar Youtubekanaal Foodgloss al? Kan je zeker waarderen =)

Heftige inspanning maakt hongerig, dus er waren allemaal blije gezichtjes te zien toen we beneden kwamen en een prachtig gedekte tafel zagen. Het nieuwe Alpro product kokosmelk stond deze ochtend centraal, maar een chef had met allerlei verschillende Alpro producten en heerlijk ontbijt voor ons gemaakt. Een lauwwarm soepje met paddestoelen, kleine pannekoekjes met aardbeien, prachtige cakejes met chocolade… ik heb echt zitten smullen. Mijn favoriet? Toch echt het heerlijke frisse drankje met de nieuwe kokosmelk, mango en munt.

20140424_112626

Over Alpro zelf leerde ik deze ochtend ook meer. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Alle producten van Alpro plantaardig zijn?
  • Alpro meerdere producten zonder toegevoegde suiker heeft?
  • Er geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen in de producten van Alpro zitten? Wel zo lekker!

Gebruik jij graag plantaardige producten? En welke is je favoriet?

20140424_112904

 

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

woo bros

Azie op z’n best bij Woo Bros

Hij stond al een tijdje op m’n lijstje, Woo Bros. En niet op de laatste plaats omdat ik mijn collega bloggers zo vaak zo enthousiast ...