Groene smoothie met spinazie en peer

0
groene smoothie

Groene smoothies zijn ongekend populair. Dat is ook niet zo gek, want de vitaminebom is letterlijk in een handomdraai klaar, je kunt eindeloos variëren en ohja!, het is natuurlijk hartstikke gezond =) Hoe fijn is het om je dag te beginnen met een flinke portie groenten en fruit, zonder dat je daarvoor een hele maaltijd voor hoeft te bereiden. Sommigen zijn nog bang voor het ‘groen’ in de smoothies maar neem van mij aan: het smaakt écht niet naar een glas groente. Sterker nog, mijn vriend heeft me ooit plechtig beloofd absoluut geen sap gemaakt met groenten te drinken, en als ik hem nu laat kiezen tussen een smoothie met alleen fruit en één met groenten erbij kiest hij graag voor de laatste.

DSC_2700_2

In dit recept gaat een lepel van de lekkere Goodfoodlove superfoodmix, die via Yoursuperfoods verkrijgbaar is. Als je de mix nog niet in huis hebt kan je ook zelf wat superfoods (zoals chiazaad) in de smoothie doen. Ik heb nog een zeer goede tip die ik laatst heb ontdekt! Het maakt echt heel veel verschil in smaak en substantie van de smoothie hoe lang je de blender laat draaien. Eerst pureerde ik alles even en dan vond ik het wel mooi geweest, maar ik heb gemerkt dat wanneer je de blender even een minuutje laat draaien je een hele andere smoothie krijgt. Een heerlijke luchtige, maar toch romige smoothie. Een klein beetje geduld dus, en dan kan je je dag heerlijk en gezond beginnen.

Untitled

Dit heb je nodig:

Blender

Ingrediënten:

2 conference peren | 2 handjes verse spinazie | 1 banaan | 1 glas water | 1 el. Goodfoodlove superfoodmix

Zo maak je het:

Was de spinazie en schil de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Doe alle ingrediënten in de blender en laat een minuut draaien. Kijk zelf even hoeveel water je wilt gebruiken: neem een klein glas wanneer je van een dikke smoothie houdt, en doe er wat meer water bij wanneer je het liever wat meer vloeibaar drinkt.

groene smoothie

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

luipaard print

Outfit: lucky leopard!

Misschien heb je het al gezien op mijn Instagram: naast lekker eten zijn er nog zo veel andere dingen die ik leuk vind om met ...