Heerlijk & healthy: bruine rijst noedels met bimi en teriyaki champignons

0
noedels met bimi

Steeds meer mensen om me heen eten vegetarisch. Ik hoor daar het grootste gedeelte van de week ook bij. Ik vind (goed) vlees echt heel erg lekker hoor, maar ik vind het niet nodig om het elke dag te eten.

Samen met vriendinnen eten vind ik het leukste wat er is: het is het ultieme ‘aangename met noodzakelijke combineren’. Je moet allemaal toch eten, waarom dan niet gezellig samen? Vriendin Ianna (je weet wel, met wie ik in Ecuador en Griekenland was), is zo’n eetvriendin. Laatst was het mijn beurt om te koken, en dan ga ik altijd op zoek naar een lekker vega gerechtje.

Eerst speurde ik mijn voorraadmandje af en vond heerlijke bruine rijst noodles. Toen was het tijd voor Pinterest voor de nodige inspiratie; ik besloot al snel dat het iets Thais ging worden. Ik combineerde wat ideeen uit verschillende receptjes en voilà: dit heerlijke teriyaki champignons /noodles/bimi gerecht was geboren! En het was een succes =D

Je kunt de bimi trouwens ook vervangen voor broccoli, mocht je dat lekkerder vinden. Voor de rest ben ik vooral benieuwd wat je van de champignons vindt: wij vonden deze echt heerlijk!

noedels met bimi

Dit heb je nodig

Oven op 180C | bakplaat met bakpapier | kom | pan

Ingrediënten

Voor 3-4 personen

Bruine rijst noedels
150 gr champignons
1 el olijfolie
1 teen knoflook
200 gr bimi
1/2 rode peper
2 bosuitjes
Flinke hand geroosterde pinda
Voor de champignonsaus:
1 el olijfolie
1 el citroensap
2 el honing
2 el sojasaus
1 el geraspte gember
Voor de noodle saus:

1 el soja saus
2 el olijfolie
sap 1/2 citroen
1 el sesamolie
1 el honing
1 cm gember geraspt
1 teen knoflook

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de champignonsaus in de kom.
Borstel de champignons voorzichtig schoon en snijd ze in vieren. Roer ze door de saus zodat alle champignons dit goed opnemen. Verdeel ze dan over de bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
Doe de noodles in een pan met ruim kokend water en voeg na 2 minuten ook de bimi toe. Snijd de peper in ringetjes en voeg deze ook toe (dan gaat de scherpte er een beetje vanaf). Wanneer de noodles gaar zijn giet je ze af. Maak de saus voor de noodles, en roer dit door de noodles heen.
 Snijd de bosui in ringetjes en rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Serveer de noodles met daar bovenop de champignons, uitjes en pinda’s. Eet smakelijk!
noedels met bimi

De mooie borden zijn van het Cosy & Trendy Streetfood servies

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: