Healthy happen bij SNCKBR

2
snckbr

Een snackbar waar je gezond kan eten. Dat is a. Niet waar of b. Niet te eten. Als je dat denkt heb je het dus mooi mis 😉 Als je naar SNCKBR gaat tenminste. snckbr

Op de van Woustraat huisde jarenlang een snackbar waar tout Amsterdam tot laat in de nacht kwam voor een frikadel of zak patat. Op een gegeven moment liep de zaak – die gigantisch groot is voor een snackbar – niet meer en 4 mannen grepen hun kans. Ze liepen met het idee van snacken 2.0: wel een snelle hap, maar niet druipend van het frituurvet. Wat krijg je dan? Juist, SNCKBR, waar je kunt gezondigen zoals ze het graag noemen.
Jantine en ik waren uitgenodigd voor een bloggerslunch bij deze toffe nieuwe zaak. Bij binnenkomst is een van de eerste dingen die ons opviel de automatiek – zo eentje waar je normaal grillburgers uit trekt. Zo niet bij SNCKBR, daar liggen lekkere notenrepen in. Na een vers sapje werden we verblijd met een bijzonder lekker pompoensoepje, wat geroosterd brood met amandelolie dip en een mini volkoren pita. Daarna volgde lekker stevig brood (zuurdesem gok ik) met gemarineerde zalm, een gepocheerd eitje en Hollandse saus. Jep, eggs Norwegian! Maar dan SNCKBR style. De tomaat met mozzarella maakte onze healthy lunch helemaal af.
vegan ijs
Zowel een van de eigenaren als de jongen die ons hielp vertelden enthousiast over het concept. Je kunt de hele dag bij SNCKBR terecht: ’s ochtends serveren ze ontbijt (onder andere smoothiebowls, maak me gek), als lunch onder andere citroenkip en octopus, ’s avonds o.a.  zucchetti en zoete aardappelfriet. Uiteraard mogen ook guilty pleasures, of gley plsrs zoals ze genoemd worden, ook niet ontbreken. Denk aan een black angus hamburger met gekarameliseerde ui en huisgemaakt skinny mayo en the frikandelicious, oftewel een eigen versie van de welbekende snack, maar dan met kip en zoete aardappel. Suf? Zeker niet. Lekker? Absoluut! Daarnaast is alles ook nog eens huisgemaakt en zoveel mogelijk lokaal. Onze like hebben ze, en we waren dan ook zeer blij toen ons verteld werd dat we nog een keer terug mogen komen om de borrelhappen, drankjes & avondkaart uit te proberen.

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: