Zalmtartaar taartjes met sesam-avocado

0
zalmtartaar

Ken je dat, dat je mensen een soort van kent via Instagram? Mieke en ik hadden elkaar al eens ontmoet, maar we kwamen elkaar vooral vaak tegen op Instagram. Het toeval wil dat we laatst allebei op hetzelfde carnavalsfeest waren en daarna ‘in het echt’ in contact kwamen. Mieke blijkt een heel leuk blog te hebben en ook nog eens fantastisch te kunnen koken. Ik vroeg haar of ze een receptje met de volgers van Goodfoodlove wilde delen, en dat wilde ze! Zie hier haar super lekkere zalmtartaar taartjes.

Geef je een etentje? Houd het makkelijk, zorg ervoor dat je niet uren in de keuken staat en verras je gasten met dit heerlijk lichte voorgerechtje. Het bereiden kost je maximaal 15 minuten, maar het genieten gaat de hele avond door 😉

Dit heb je nodig

2 kleine bakjes | huishoudfolie

Ingrediënten

Voor 2 personen

200 gram verse zalm | 2 tl. sojasaus | 1/4 citroen | 1 avocado | 2 tl.  sesamzaad

Zo maak je het

Bekleed de bakjes met huishoudfolie. Mocht je kookringen hebben, dan is dat nog makkelijker. Ik had ze alleen net even niet bij de hand, dus zo gaat het ook 🙂 Pak een scherp mes, snijd de huid van de zalm af en snijd de moot in kleine blokjes. Mix de zalmblokjes met de sojasaus en het sap van de citroen.

Druk de zalmmix in de bakjes (als je dit gerecht voor een diner maakt, kun je de bakjes van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de rest van het gerecht afmaken op de avond zelf).

Prak de helft van de avocado met een vork en verdeel het mengsel over de twee bakjes. Snijd de andere helft van de avocado in dunne plakjes en rol ze door de sesamzaadjes. Keer de bakjes om op de borden, til de bakjes voorzichtig op en verwijder de folie. Garneer de zalmtartaartjes met de sesam-avocado reepjes. Aan tafel!

zalmtartaar

Kijken jullie al uit naar Mieke haar volgende receptje? Ik wel!

 
Over de auteur

Gastblogger

Samen weet je meer dan alleen! Zo nu en dan komt er een gastblogger aan het woord op Goodfoodlove, die expert is op zijn/haar gebied. Dit kan voeding zijn of sport, maar ook reizen, fashion of beauty. Alles waar ik blij van word, en alles waar ik jullie mee kan inspireren!

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

outfit van vandaag

Outfit: streepjes & suède

Het is weer tijd voor een nieuwe outfit van vandaag op Goodfoodlove! Sinds het nieuwe webdesign online is, heeft fashion een eigen plekje gekregen. Ik ...