HOTSPOT | Super verse pasta bij Spaghetteria

2
spaghetteria

Geef me een bord superverse pasta, een lekker Italiaans wijntje en een paar gezellige obers en mijn avond kan niet meer stuk.

20140822_185416

Ik had al eens over Spaghetteria gehoord maar was er nog nooit geweest. Wat Googlewerk vooraf leerde me dat ze altijd 6 pasta’s op de kaart hebben staan waarvan er 3 dagelijks wisselen. In hun eigen ‘Labaratorio’ op de Van Woustraat worden verschillende soorten pasta’s van biologische bloem gemaakt.

Spaghetteria gaat over verse, zelfgemaakte pasta en over de waardering die chef Stefano Cavallari voelt voor eeuwenoude, Italiaanse tradities.

20140822_185622

Zowel in Amsterdam Oost (Van Woustraat) als in Amsterdam West (Jan Hanzenstraat, vlakbij de Ten Katestraat) bevindt zich een Spaghetteria. Toen ik de pastabar in West binnenkwam werd ik aangenaam verrast: een modern maar heel warm interieur met grote tafels, hoge tafels en plekken aan de vensterbank. Iedereen schuift gezellig bij elkaar aan, maar je hebt toch genoeg ruimte om met z’n tweeën te zitten zonder een buurman op schoot. Het feit dat iedereen bij elkaar aan grote tafels zit maakt wel dat je hier ook perfect in je eentje kunt gaan zitten.

20140822_190911
20140822_190904

Pasta’s van de dag waren onder andere al arrabiata (met pittige tomatensaus), alle cozze (met mosselen) en met kalfsragu. We kozen voor de laatste twee opties en namen er nog een frisse rucola salade met radijs bij. Na niet al te lang wachten kwam er een bord op tafel waar het water me spontaan van in de mond liep. Een gigantische berg verse mosselen met daaronder spaghetti en geroosterde tomaatjes stond voor me. Ik wist even niet waar te beginnen dus ik besloot alle mosselen eerst uit hun schelpje te halen zodat ik niet elke keer vieze vingers kreeg (ik háát vieze vingers – maar voor deze mosselen vergat ik dat even). Mams zat ondertussen met grote ogen naar het gigantische bord papardelle (dikke tagliatelle) met ragu te kijken. De ragu die hier geserveerd wordt is niet te verwarren met de prut die wij uit blikjes halen: hier is het vlees wél herkenbaar en duidelijk supervers.

20140822_190919
20140822_192314

De versheid straalde sowieso van de gerechten af: grove stukken knoflook, gehakte peterselie en een lekker stuk brood dat we gretig in de olijfolie met pepertjes dipten. Wat was dit smullen zeg! Komt nog eens bij dat de jongens in de bediening (ja meiden, er werken hier alleen maar mannen!) ontzettend aardig waren en trots vertelden over de pasta’s die elke dag vers gemaakt worden. Ik geloof er heel erg in dat wanneer je je in één ding specialiseert (verse pasta in dit geval) je daar in kan uitblinken en dat is bij Spaghetteria zeker het geval. Ook leuk: de pasta wordt alleen met een vork geserveerd dus je mag lekker schuiven en slurpen. I like!

20140822_201952
20140822_191858

Mocht je na je pasta nog plek hebben voor iets lekkers (hadden we niet, we kregen het bord nauwelijks leeg) serveren ze ook homemade tiramisu en sgroppino’s die voor je neus in de KitchenAid klaargemaakt worden. Ik heb me voorgenomen hier nog heel vaak terug te komen =)

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

RECEPT | Groente lasagne

Oeps! We hebben hier een typisch gevalletje van: “zoveel trek en het zag er zo lekker uit, helemaal vergeten een foto te maken!” Excuus dus ...