Kip & kreeft bij pink paradise Mama Kelly

0
mama kelly

Een restaurant dat én mijn naam, én mijn favoriete kleur draagt: daar moet ik natuurlijk als de kippen bij zijn. Of kreeften, want dat serveren ze er ook. Mama Kelly is nu al dé nieuwe hotspot van Amsterdam, en ik mocht er als eerste proeven.

In het pand waar ooit de Oysterclub gevestigd zat vind je nu het roze walhalla van Mama Kelly. Deze zaak volgt een trend die behoorlijk in opkomst is, en die een tegengeluid is van alle sober ingerichte zaken die we een aantal jaar geleden nog veel tegenkwamen. Overdaad schaadt zeker niet, wat over de top mag weer en dat hebben ze hier perfect begrepen. Werkelijk ALLES (oke, behalve de wc jammergenoeg) is roze. Het tapijt, de stoelen, zelfs de cocktails hebben deze heerlijke mierzoete kleur.

mama kelly

‘Pink is not a color, it’s an attitude’, aldus ontwerper en eigenaar Rein Ronaldo

Of het nu je kleur is of niet; de zaak ziet er super sexy en stijlvol uit. Geschilderde bordjes aan de muur, gouden palmbomen (we spotten een trend: deze zagen we ook al bij Bodon in het Apollo hotel), een bar met de allure van nachtclub aan de Copacabana: als je hier geen Insta-waardige foto kan maken weet ik het ook niet meer.

mama kelly

Wat drinken we erbij?

Voorproeven heeft zowel voor- als nadelen. Het is te gek dat je als allereerste mag kennismaken met een nieuwe zaak, maar de kinderfoutjes zijn er op zo’n moment nog zeker niet uit. De aardige bediening die niet zeker weet of we ook kreeft geserveerd krijgen is direct vergeven, een kok die de bordjes harteloos op tafel ‘zet’ en mijn vraag ‘wat drinken we erbij’ beantwoord met ‘water of wijn, wat jij wil’ niet. Dat zeg je niet, ook niet als je pas 1 dag open bent.

mama kelly

Mama Kelly biedt zeer uitnodigende wijnkaart, waarvan er tijdens deze avond helaas slechts 3 wijnen beschikbaar waren. Goed voorproeven kon ik dus niet, maar ik kan je wel vertellen dat ik van wijnen zoals Antinori uit Umbrië (Italië), Boschendal 1685 (waar ik geweest ben in Zuid-Afrika!) en Amarone (mijn allerlievelings rode wijn, wederom uit Italië) erg blij word.

Op het menu

Het restaurantconcept met kip & kreeft op het menu werd in 2015 al gelanceerd in Den Haag, ware het met een minder roze (maar zeker niet minder mooi) interieur. Nu is dat niet het enige dat bij Mama Kelly op het menu staat. Brood van Menno vooraf, steak tartare (goed bereid) of een van de vegetarische voorgerechten. Van de 11 starters zijn er maar liefst 6 vega, chapeau!

Ook voor een lekker oestertje of risotto zit je hier goed. Maar als je het mij vraagt, moet je toch echt voor de kip gaan. Die wordt rechtop geserveerd in een kruidige olie naar keuze (de spicy variant is favoriet). De kreeft is oke, had net wat minder lang gemogen. En wat ik mis: de surf & turf! Wellicht komt dit nog =) Geen zin in kip of kreeft? Dan bestel je een van de andere hoofdgerechten zoals dorade of lamscarré.

Wanneer je dit pink paradise binnenloopt, vergeet dan niet even te zwaaien naar de mannen in de keuken (vinden ze leuk in een open keuken) en bij de gezellige bartender een cocktailtje te bestellen. Geldt uiteraard ook voor wanneer je weer naar buiten loopt 😉

mama kelly

mama kelly

Hoe tof is deze vloer? Past goed bij mijn overknee laarzen van Sacha shoes =)

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: