Originele high-tea | Plancius Amsterdam

5

Mijn moeder en ik zijn gek op high-tea’en. Eens in de zoveel tijd zoeken we een leuke uit en gaan we lekker een middagje genieten.

Via Groupon kwamen we deze deal tegen. We moesten even goed kijken, maar er stond echt €19,50 voor een high-tea voor 2 inclusief een glas prosecco. Nog geen tientje per persoon dus! Geen geld. We gingen er dus ook niet met al te hoge verwachtingen heen…
Untitled

De bediening bij Plancius kan hier en daar nog wat leren. In het begin moesten we de bediening zelf wenken omdat hij vrij lang duurde voordat ze kwamen. Eenmaal aan de high-tea maakte een andere, enthousiaste ober dit helemaal goed.

Toen kwam de high-tea; het werd geserveerd in twee delen, eerst het hartige deel en daarna de zoete dingen. We werden erg blij verrast! Het was absoluut geen standaard high-tea met alleen scones en clotted cream. Kijk maar naar de foto’s. Ziet er goed uit he?!

 

Untitled

Het glaasje (oké, bij ons fles) prosecco erbij smaakte erg goed en maakte de high-tea helemaal compleet. Met of zonder Groupon: een high-tea bij Plancius is wat mij betreft een aanrader!
Untitled
Good ♥♥♥♥ (de ligging is prachtig; aan Artis in mooi Amsterdam Oost.

Food ♥♥♥

Love ♥♥♥

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

5 comments

 1. Constance Huysen 17 augustus, 2014 at 09:54 Beantwoorden

  Afgelopen maandag hebben wij ook High Tea genuttigd bij Plancius en ook besteld via groupon. In jaren niet zo slecht gegeten en zo slecht bediend. Onze reservering was schijnbaar niet doorgekomen waarop de serveerster ronduit onbeschoft werd. Gelukkig hadden wij een uitdraai meegenomen van de bevestiging. Thee werd gebracht in een pot wat op een rechaud stond. Rechaud werkte niet goed waardoor wij 3x moesten vragen om het kaarsje weer aan te steken. Na de 3de keer gevraagd of ze geen andere rechaud hadden voor ons. Uiteindelijk kwam de etagere met hapjes. Echt schandalig!!!!!!! Mijn dochter pakte een sandwhich waar alleen een puntje van het broodje met mosterd zat en 1 blaadje sla, voor de rest helemaal NIETS. Wij de serveerster weer aangesproken waarop ze zei: “oh dat klopt niet” en zonder enig excuus de etagere van de tafel griste en meenam naar de keuken. Mijn zoon zag (open keuken) dat de kok werd uitgekafferd en de etagere kwam terug met een nieuwe sandwhich.
  Na enkele minuten pakte mijn man een andere sanwhich van onze etagere en precies het zelfde geval. Geen enkel beleg alleen mosterd.
  We hebben het maar gelaten maar komen nooit meer terug in deze ballentent.
  De foto’s hierboven geplaatst lijkt totaal niet op het eten dat wij voorgeschoteld hebben gekregen.

  • Kelly 17 augustus, 2014 at 10:21 Beantwoorden

   Wat jammer dat het bij jullie zo ontzettend tegen viel… ik herken niks uit jouw verhaal uit mijn ervaring, we werden prima geholpen en het eten was heel lekker. Misschien kan je jouw verhaal naar Plancius sturen? Ik vermoed niet dat ze het hier zullen lezen namelijk…

 2. Carina 1 december, 2013 at 17:01 Beantwoorden

  Klinkt lekker!! Ik had laatst ook zoiets leuks gezien en omdat ik lees dat jij ook gek op teaën bent..weet niet of de site genoemd mag worden. Het heet pluktea. Je kunt daar je eigen thee plukken en maken.. Het eten is bio en echt lekker.. Groetjes

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: