RECEPT | Frisse mocktail met gember en munt

2
gember munt mocktail

Als ik een afsprak heb ik Amsterdam ga ik graag bij de Bakkerswinkel op het Westergasterrein zitten. Het is een leuke zaak, ze hebben wifi, heerlijke broodjes, salades en sapjes en een hele lieve kat die je om de haverklap kopjes komt geven. Laatst ontdekte ik er een heerlijke mocktail, een alcoholvrije cocktail. Het drankje is fris, sprankelend en heeft pit, just how i like it! Perfect voor een zomerse middag in je tuin of om mee te nemen in een grote kan als je gaat picknicken.

Ik vroeg of het recept van dit heerlijke drankje met mijn volgers mag delen en dat was geen probleem. Het homemade gembersirooprecept bleef wel geheim, maar je kan natuurlijk altijd dit recept gebruiken =) Hierbij dus, speciaal voor jullie, de Bakkerswinkel mocktail.

20140626_105810

Dit heb je nodig:

Groot glas | rietje

Ingrediënten:

Gembersiroop | bruisend of licht bruidend water | 1/2 limoen | takje verse munt | ijsblokjes

Zo maak je het:

Schenk een klein laagje gembersiroop in het glas, verhouding ongeveer 1/10 deel. Was de munt en knak het takje op een paar plekken, zo komt de heerlijk geurende en smaakvolle olie vrij en heb je een lekkerdere muntsmaak. Doe de munt in het glas, schenk het vol met bruiswater en doe er wat ijsblokjes bij. Als laatste knijp je het halve limoentje uit boven het glas en die je de limoen erbij.

Rietje erin en klaar is je zomerse drankje!

20140626_105852

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

HAPPY NEW YEAR!

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hebben jullie een feestelijk begin van het nieuwe jaar gehad? Aan het begin van dit nieuwe jaar wil ik nog een keer ...