Smaak van de week #21 | Sapkuur & steaks

0

Goedemorgen allemaal! Hebben jullie een fijn weekend gehad? En nog een van de foodfestivals meegepakt toevallig? Wij wel! Lees je mee?

img_1559

Mijn week begon met weinig eten: ik deed een detox sapkuur van Sapje. Zie hier mijn ontbijt maandag 😉

IMG_1566

Aan het werk bij #workmode met mijn lunch in een flesje

img_1572

Even heerlijk voor de deur van de zon genieten met wederom een sapje. Hoe vinden jullie mijn nieuwe schoenen? Ik scoorde ze vorige week bij Nelson en ben er heel blij mee =D

IMG_1598Ik zal nog niet heel uitgebreid vertellen over mijn detox; daar komt een apart artikel over. Maar als je wil mag je er dus wat bij eten (rauw), dus dat deed ik ’s avonds. Lekker buiten in de tuin met een boek erbij, fijn!

Dinsdagavond volgde ik samen met een vriend en een vriendin een yogales bij Eva. Omdat het zulk mooi weer was, besloten we de les buiten te doen. Kijk dan wat een mooie plek! En kijk eens even wat ik kan, ik wist niet dat ik het in me had haha. Na de les gingen we bij Eef thuis nog even relaxen met een kopje yogi thee.

img_1628

Foodpost! Van Leev kreeg ik dit pakketje met biologische kinderkoekjes en -snoepjes. Super lief van Leev, alleen hebben wij natuurlijk nog geen kids. Mijn nichtje van 4 mag dit dus allemaal lekker gaan uitproberen =)

IMG_1618

Op het werk de hele rits aan sapjes mee. Zorgde voor veel hilariteit, maar ook zeker veel interesse van mijn collega’s

IMG_1627

Mijn laatste detox avond met wederom een erg lekker maaltje

IMG_1629

Deze koekjes waren al binnen, maar passen natuurlijk niet in een detox. Donderdag proefde ik ze en het klopt wat Verkade zegt: bloggen met koekjes erbij is veel leuker! En lekkerder 😉 Welke van deze is jullie favoriet?

IMG_1646

Donderdag had ik een afspraak in de stad, en omdat ik wat eerder was werkte ik nog even. Ik zat op het terras bij Toon, wat een fijne zaak is dat toch! En op een wat frissere, maar toch zonnige dag zit je hier heel lekker warm

IMG_1647

Hier ben ik echt enthousiast over! Een paar weken geleden ontmoette ik Denise die me een zakje Soul en een zakje Core gaf. Het zijn 100% natuurlijke voedingssupplementen verkregen uit koudgeperste zaden. Ze vertelde geen wonderverhalen, alleen dat ik het maar eens moest proberen en het foldertje moest lezen. Ik liep al een paar dagen te klooien met mijn buik en op de dag dat ik het roze zakje had genomen ging het ’s avonds weer een heel stuk beter. Toeval dacht ik, maar mijn interesse wat toch gewekt en ik maakte een afspraak met Denise. De komende weken probeer ik Core en Soul en hou ik jullie via mijn Facebookpagina op de hoogte van mijn ervaringen. Ben zo benieuwd! Volg het gerust en stel ook al je vragen als je ze hebt =)

Kijk dit nou hoe lief! Ik zocht een bankje op aan de nacht om lekker in de zon mijn lunch op te eten, komt dit schattige jonge poesje bij me liggen. Ze was heel speels en superlief, heel leuk gezelschap =D

IMG_1658

’s Avonds was het tijd voor Chicks Meat Bourbon; een event in het Marriott dat ik mocht hosten. We begonnen met een heerlijke bourbon cocktail in de Sorels bar, waar we kipspiesjes bij aten die we zelf grilden op deze mini BBQ. Tot het einde van deze maand kan je voor €10,- je eigen kip grillen op de bar, hoe leuk is dat?!

IMG_1664
Na de bar gingen we het restaurant in, Midtown Grill. Daar kregen we deze super lekkere ladysteak geserveerd met Hollandaise saus en asperges. Iedereen zat er echt van te smullen, en alle bakjes saus gingen leeg! Dit gerecht staat altijd op de kaart, maar tot eind deze maand krijg je het voor een speciale prijs.
IMG_1665

Na het eten terug naar de bar, waar Frits van Jim Beam ons op stond te wachten. Hij liet ons kennismaken met de wereld van bourbon, een Amerikaanse whiskey (met e ertussen, in Schotland is het whisky). Ik ben een redelijk ervaren whiskydrinker, maar de andere dames waren dat niet. En ze hebben alles geproefd! Wat een toppers. Wanneer je voor het eerst whisky of bourbon proeft, kan het behoorlijk heftig zijn. Super stoer dat iedereen alles probeerde en graag wilde leren hoe je nou zo’n tasting doet. Ik denk dat ik binnenkort een filmpje voor jullie ga maken waarin ik laat zien hoe je op de beste manier whisky kunt proeven, leuk?

IMG_1680
Vrijdagochtend werd ik zo wakker. Klein knuffeldiertje is ze ook =)
IMG_1691
Yes we gingen weer boksen met personal training! Kickboksen dit keer, vandaar die dingen om m’n benen. Van Melvin moest ik boos/gevaarlijk/eng kijken voor de foto. Zie hier het resultaat, complete fail op het gebied van boos kijken dus 😉 Maar de training was heerlijk, heb 3 dagen spierpijn gehad
IMG_1689
Deze kokosnoten kreeg ik thuis gestuurd, dus ik nam er een na sporten. Wow wat is dit lekker zeg! Je steekt letterlijk een rietje in de kokosnoot en je drinkt hem zo leeg. Ze zijn van Genuine Coconut en je koopt ze bij Albert Heijn
IMG_1690
Na nog wat gewerkt te hebben thuis ging ik richting Amsterdam. Pap haalde me op om te gaan lunchen, maar de eerste stop was bij de viskraam op het Sierplein waar hij wekelijks komt. Even een lekker harinkje happen! Ik denk dat ik voor mij de laatste van de vorige vangst is, vanaf overmorgen ligt de Hollandse Nieuwe namelijk weer bij de visboer. Nu al zin in! Ik begreep dat ze lekker mals en vet zijn dit jaar, precies zoals ik haring het lekkerst vind.
IMG_1694
We lunchten bij Meerzicht, een zaak aan de Nieuwemeerdijk waar je aan het water op het terras kunt zitten. Lekker in de zon en met uitzicht op de Ringvaart en de Nieuwe Meer, heel lekker plekje!
IMG_1700
Dit was ZO leuk! Deze Jeep, een Wrangler Laredo uit 1993 is zo’n 10 jaar lang van mijn vader geweest. Toen ik 4 of 5 was kocht hij hem en ging hij vaak met een grote groep mannen met Jeeps op pad. Als de Jeep in onze garage stond deed hij voor mij vooral dienst als speeltoestel: ik gebruikte de rolbar om aan te hangen of speelde met vriendjes en vriendinnetjes dat we ermee op vakantie gingen. Toen ik ietsje ouder was, ik denk een jaar of 7/8 was het tijd om erin te leren rijden. Zo’n klein meisje in zo’n mega auto, geen idee hoe ik het deed maar ik kon er uiteindelijk goed in rijden. Op zondag gingen we vaak naar een bedrijven terrein waar verder niemand reed, en dan scheurde ik rond in dit rode monster. Niet op schoot, gewoon zelf op de bestuurdersstoel met papa ernaast. Niet helemaal volgens de regels 😉 maar wat was het leuk! De Jeep werd uiteindelijk verkocht (tot mijn grote verdriet) en ik zag hem alleen af en toe op een foto op internet. Tot afgelopen vrijdag! Sinds kort heeft de Wrangler een nieuwe eigenaar, en laat dat nou net een goede bekende van mijn vader zijn. We troffen hem thuis en hij vond het prima dat ik er een rondje mee ging rijden. Voor het eerst met rijbewijs dus, haha! Ik vraag me echt af hoe ik dit als klein meisje ooit deed want dat ding is gigantisch en zo goed als onhandelbaar, maar het blijft leuk. En het trok veel bekijks in het dorp 😉
IMG_1707
We deden nog een drankje op het terras bij het Hoekje en kijk wat ze daar hadden! Een kennis had voor zijn dochter deze te leuke emoticon kussens meegenomen. Hilarisch toch? Ik kreeg het paarse duiveltje van haar, super lief
IMG_1714
Nadat ik even bij mijn foodblog ‘collega’s’ was langs gewenst in de RAI (waar de foodblogger convention was), ging ik met mijn mediabureau Semilo richting Ouderkerk. Voor al hun foodbloggers hadden ze een diner geregeld bij, jawel: Loetje! Als je bij Loetje bent moet je natuurlijk 1 ding nemen en dat is biefstuk Bali. Wat was ‘ie lekker. En wat was het gezellig! Ik heb echt een topavond gehad met iedereen =D

Zaterdag was het tijd voor Bacchus, het állerleukste wijnfestival dat er is. Naast fantastische wijnen hebben ze hier ook bijzonder goed eten, waaronder van Renzo’s en Terpentijn

De sfeer en de setting waren top, dus wij hebben een heerlijke zaterdag gehad. Goed nieuws: komend weekend is Bacchus er weer! Check de website voor kaartjes en geniet komend weekend ook van dit toffe event

Afgelopen weekend was het groot feest in Lelystad, want Jordaan in de Polder werd voor het eerst georganiseerd. Amsterdamse zangers die de grootste meezingers ten gehore brengen: dat zorgt altijd voor een feestje. Mijn neef Wesly kwam ook zingen, dus na een Snapchat selfie maakte we ook nog een echte foto samen. Altijd leuk om hem te horen zingen =D

IMG_1753

Zondag begonnen we met een lekkere groene anti-kater smoothie. Dat was wel nodig 😉

IMG_1760

Mmmm en toen deze banaan-ei pannenkoekjes! Altijd een succes

Zondag gingen we met vrienden naar dé foodfestival verrassing van het jaar: Butchers Heaven. Denk je in: een gigantische hal vol met rokende BBQ’s en goed vlees. Daarbij natuurlijk bourbon (mijn grote vriend Frits was er weer!) en speciaalbier. Er waren veel mannen en als vleesetende vrouwen vielen Nick en ik aardig op.

Hoe leuk is deze Photo Booth?! Extra leuk als je weet dat de meneer op links (onze vriend Maik) slager is. De meneer op rechts verkoopt trouwens mega lekkere sauzen, waar je het vlees mee insmeert net voordat het klaar is. Lekker! Check Best4BBQ voor nog meer sauzen

 

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: