Super lekkere stamppot van zoete aardappel, andijvie en feta

2
Andijvie stamppot

Wat hebben we toch geboft met het mooie weer begin deze maand. Ik heb er enorm van genoten! Maar Nederland zou Nederland niet zijn als na alle deze zonneschijn weer een periode van minder weer aanbreekt. Regen, kou en wind.

De natuur is er erg blij mee. De tuin ziet er super groen uit en alle planten schieten de grond uit. Toch heb ik liever de zon. Lekker relaxen op een terrasje. We moeten helaas weer even wachten totdat het zover is.

Waar ik tijdens deze warme dagen niet genoeg kon krijgen van salades en lichte gerechten, verlang ik tijdens dit regenachtige weer naar een verwarmende maaltijd. Dus ik dacht; laat ik weer eens een stamppot maken. Maar met dit weer heb ik echt geen zin om boodschappen te doen. Maar eens kijken wat ik in mijn koelkast en voorraadkast aantref. Ik heb nog andijvie in de koelkast liggen, wat ik vaak gebruik voor smoothies. In mijn voorraadkast vind ik zoete aardappel, daar kan ik volgens mij wel wat mee! Ik ben dol op lekkere simpel te bereiden gerechten waar ik niet lang voor in de keuken hoef te staan en die ook nog eens voedzaam zijn.

Andijvie stamppot

Het lijkt me een lekkere combinatie en ik vind het leuk om te experimenteren met koken. Ik heb nog niet eerder een stamppot andijvie gemaakt met zoete aardappel, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik vind nog feta en zongedroogde tomaten in mijn koelkast die ik ook in het gerecht verwerk. 

Het recept is goedgekeurd door mijn wederhelft en is zeker voor herhaling vatbaar, we hebben er heerlijk van gesmuld!

Dit heb je nodig

Stamper | stoomoven of kookpan met stoommandje | dunschiller | mes | eetlepel

Ingrediënten

2 a 3 zoete aardappels | andijvie | feta | Zongedroogde tomaat | 1 eetlepel kokosolie | peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Doe ze in de stoomoven of pan met stoommandje en kook gemiddeld zo’n 20 minuten.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaat in reepjes en de feta in kleine blokjes.

Haal de aardappel uit de stoomoven of het stoommandje. Vervolgens schep je ze in een grote pan en stamp  je ze fijn met de stamper. Doe de andijvie erbij en roer deze er goed doorheen. Voeg 1 eetlepel kokosolie toe. Als laatste schep je de feta en zongedroogde tomaat erdoorheen en maak je het gerecht op smaak met peper en zout. Klaar is je zomerse stamppot andijvie!

Eet smakelijk

Andijviestamppot 14

Over de auteur

Redactie - Maaike

Hi, even voorstellen! Ik ben Maaike. Sinds enige tijd ben ik gestart met een opleiding op het gebied van voeding. Ik ben deze opleiding gaan volgen, omdat ik zelf al jaren met verschillende lichamelijke klachten rondloop. Uiteraard ben ik bij verschillende specialisten geweest, maar deze konden naar grondig onderzoek niks voor mij betekenen. Ook ik kreeg zoals vele andere te horen dat ik er mee moest leren leven. Aangezien mijn klachten niet verminderd waren en ik dagelijks met erg veel buikpijn rondliep, besloot ik te gaan onderzoeken welke invloed ik zelf kon uitoefenen. Van daaruit heb ik besloten mijn opleiding te volgen en wil deze kennis graag met jullie delen!

2 comments

  • Redactie - Maaike 1 juni, 2016 at 10:22 Beantwoorden

   Hi Ria,

   Je kan de zoete aardappel prima koken. Circa 12 minuten. Tussentijds even met een vork prikken, als de aardappelen zacht zijn dan zijn ze goed!
   Als je het een keer zou willen proberen om de aardappel te stomen dan zijn er stoompaninzet mandjes te koop die je gewoon in je pan kan hangen. Deze zijn al te koop voor circa € 4,00. Een voordeel van stomen is dat de voedingswaarde en de smaak van je groenten beter behouden blijft.

   Succes met koken!

   Groetjes Maaike

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: