HOTSPOT | Pop-up bar Swych in Amsterdam

0
swych

Swych (spreek uit: zwijg) is geen gewone bar. Tijdens een gezellige avond in de kroeg besloten de vrienden Oliver en Sven voormalig (en op dat moment leegstaand) pand van de Coffee Company een nieuwe invulling te geven. De ruimte is onderdeel van hotel de Doelen in de nieuwe Doelenstraat in Amsterdam.

IMG_20140617_165100

Een paar maanden, veel brainstormsessies en een complete verbouwing verder was daar Swych. Omdat het huurcontract maar tot augustus loopt er is sprake van een pop-up concept, maar bij de mannen (en de gasten) leeft de hoop dat Swych in ieder geval tot het einde van dit jaar zijn deuren open mag houden.

IMG_20140617_180037

In de bar worden bijzondere (lekkere!) cocktails geserveerd, geïnspireerd op de VOC tijd. Namen als dark ’n stormy zijn dus geen uitzondering 😉 Verder is er nog iets heel bijzonder aan Swych: in het pand heeft Rembrandt aan zijn meesterwerk de Nachtwacht gewerkt. Op verzoek laten de heren je graag de plek zien waar de kunstenaar gestaan heeft, erg gaaf om te zien.

IMG_20140617_171852

Swych heeft geen eigen website, maar wel een Facebook pagina. Ze zijn gek op feestjes en vinden geregeld gelegenheid er een te geven. Nog 1 extra tip: laat de barman speciaal voor jou een cocktail maken. Is ie erg goed in =D

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

piper heidsieck

Op bezoek bij Piper Heidsieck in Reims

‘Start the day with a smile and finish it with champagne’ Het zou zomaar mijn nieuwe levensmotto kunnen zijn 😉 Waar denk jij aan bij champagne? Oud&nieuw, ...