TIP & HOTSPOT | René Redzepi bij Ron Gastrobar

0
Ron Gastrobar

Wel eens gehoord van René Redzepi? Hij is chef-kok en mede-eigenaar van het beste restaurant ter wereld: Noma in Kopenhagen. Niet iemand die je zomaar kan ontmoeten zou je denken, maar niets bleek minder waar!

Voor de promotie van zijn nieuwe boek was René in Nederland en presenteerde hij zijn boek bij Ron Gastrobar. Ik mocht én de beste chef ter wereld ontmoeten, en lunchen bij Ron Gastrobar, het restaurant van Ron Blaauw dat in november een Michelin ster ontving. Dubbel dikke mazzel dus!

20140605_122705

Dirk Zeelenberg (je weet wel, die guitige krullenbol die de rol van David ge-wel-dig neerzet in Divorce) was aanwezig om René het eerste Nederlandse exemplaar van zijn boek te overhandigen.

In april werd restaurant Noma in Kopenhagen voor de 4de keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld (San Pellegrino’s World’s Best 50 Restaurants). Sinds dit internationale succes is het leven van chef René Redzepi drastisch veranderd. Er kwamen heel veel mooie dingen op zijn pad. Maar het succes had duidelijk ook een keerzijde. Ondanks de drukte ging Noma bijna failliet. Redzepi begon te twijfelen. Hoe bereik je nog meer creativiteit als je al de beste van de wereld bent? Hoe blijf je dicht bij jezelf als de hele wereld naar je kijkt? Hoe houd je plezier in wat je doet als je op het allerhoogste niveau opereert?

Redzepi nam een jaar de tijd om al deze vragen te beantwoorden. In dat jaar hield hij een dagboek bij om inzicht te krijgen in wat er allemaal met hem en met Noma gebeurde. Hij schreef, zag en overwon. Het resultaat is de 3-delige uitgave ‘Noma: a work in progress – dagboek, recepten en snapshots’.

20140605_150459

Ik was gezellig samen met mijn Culy vriendin Liselotte die helemaal wild werd bij het aanzien van het boek en meteen een exemplaar aanschafte. Het is ook wel heel bijzonder, een boek geschreven en gesigneerd door de beste chef ter wereld, die ook nog eens een hele aardige, grappige en vooral normale vent bleek te zijn. Ik verwarde in een anekdote het woord ‘cook’ per ongeluk voor ‘kok’ (spreek dat maar eens op z’n Engels uit. Juist ja…) en René kon daar zo smakelijk om lachen dat hij een soortgelijk verhaal aan ons vertelde. Na onze tête-à-tête met René genoten we van een heerlijke, culinaire 7-gangen lunch.

20140605_125207
20140605_131308
20140605_133013

Het eten bij Ron is spectaculair en voor €15,- per (klein) gerecht ook behoorlijk goed betaalbaar. Tip: ga voor een heerlijke lunch, dan heb je genoeg aan 2 gerechtjes en zit je voor €30,- fantastisch te eten bij een sterrenzaak.

DSC03634
Natuurlijk gingen Anne-Ruth, Liselotte en ik ook even met Rene op de foto!

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

baba ganoush

Baba ganoush met Arabisch platbrood

Binnenkort zullen jullie kennis maken met een fijne nieuwe aanwinst voor het Goodfoodlove team: foodlover Jantine. Dat ze net zo gek op eten & drinken ...