Top taco’s bij Chiapas Taco Cartel

0
taco cartel

Waar denk je aan als je taco hoort? Ik aan aan maïskleurig, knapperig, half dubbelgevouwen rond ding (haha wow, lekkere omschrijving). Dat is dus niet de originele taco, maar de tex-mex taco zoals je hem vaak ziet. De echte, Mexicaanse taco is anders (lekkerder ook als je het mij vraagt), en daar weten ze bij Chiapas Taco Cartel dan weer alles vanaf.

Mexicaans streetfood met verse ingrediënten, zelfgemaakte salsa’s, frisse (Mexicaanse) biertjes en tequila voor de liefhebbers, dat is wat je kan verwachten bij dit leuke zaakje. Hoewel je er kunt zitten om te eten (doen, is gezellig) wordt er niet aan tafel bediend maar bestel je aan de counter. Op een groot bord zie je wat je kan bestellen: ga je voor een taco, burrito of eet je liever rijst & bonen? De keuze is niet oneindig, maar wel heel gevarieerd – dat vind ik zelf fijner dan dat je kan kiezen uit 40 verschillende dingen.

taco cartel

Wij gingen voor taco’s – dat zijn dus een kleine versie van wat wij hier kennen als tortilla’s: gemaakt van bloem of maïs en met een ronde vorm en zacht, dus niet knapperig. De topping kan van alles zijn, maar bij Taco Cartel kies je onder andere uit Crunchy Chicken met mango salsa en limoen mayo, Beef Chipotle met guacamole en ingelegde wortel of de Sweet Spring met zoete aardappel, zwarte bonen en groene asperges. Deze drie zijn dan ook by far mijn favoriet. Je bepaalt zelf of je het met een taco (is wat kleiner en het lekkerst), burrito (groter en met rijst erin) of met rijst en bonen eet.

taco cartel

Of je nu gaat zitten in de zaak die stoer Mexicaans is ingericht, of dat je UberEATS of een andere bezorgdienst laat rijden: het eten van Taco Cartel is top. Vergeet ook zeker niet naar de dessertkaart te kijken: voor de mango/kokosmouse en karamel/hazelnoot heb je zeker nog een plekje over.

taco cartel

Je vind Chiapas Taco Cartel aan de van Woustraat 29h in de Pijp. Ze zijn elke dag geopend, en bezorgen dus ook thuis. Check de website of volg ze op Instagram.

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: