Stoere zalmburgers op Turks brood

0
zalmburgers

Denk je eens in: je hebt heerlijk de hele dag in de zon aan het strand gezeten, gaat met je vrienden richting huis en bedenkt onderweg dat je gezellig met elkaar gaat eten. Uit eten? Nee, even niet vandaag. Koken dan? Oke, als het maar niet teveel werk is. En het moet snel klaar zijn, en écht lekker. Dat is zo’n moment dat deze zalmburgers – bedacht door de inmiddels famous chef-vriendin Nicky) helemaal perfect zijn.

Nu kan ik je verklappen dat ze op een gewone dinsdagavond ook fantastisch smaken 😉 Je kunt (zoals in dit recept) Turks brood gebruiken, maar ook Italiaanse bollen lenen zich hier perfect voor. Wanneer je liever voor bruin kiest, ga dan voor een stevige bol – dat past er het beste bij. Voor de rest: niet teveel nadenken en gewoon lekker van genieten =D

Dit heb je nodig

Koekenpan

Ingrediënten

Voor 4 personen 

Voor de saus:

200 gr yoghurt
4 augurken in blokjes
1 bosui in ringetjes
8 radijsjes in plakjes
1 tl dille
1/4 van een bakje tuinkers
Zeezout
Voor de rest:
1 zakje rucola
1 limoen
2 avocado’s
4 zalmburgers (deze koop je bijvoorbeeld bij Albert Heijn)
1 Turks brood of (4 Italiaanse bollen)
zalmburgers

Zo maak je het

Snijd alle ingrediënten voor de saus en meng het met elkaar in een kommetje. Het hoeft geen gladde saus te zijn: de stukjes geven juist een lekkere bite.

Bak de burgers rondom goudbruin op middelmatig vuur.

Snijd het brood in 4en en snijd het dan per stuk open. Leg er een handje rucola op, dan een avocado in plakjes gesneden en daar bovenop de burger. Dan gaat er een flinke schep saus overheen.

Serveer met een partje limoen, en smullen maar!

Gek op dit soort burgers? Bekijk dan ook het recept voor tonijnburgers eens. 

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

 

Volg je Goodfoodlove al op:

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: