LOVE | Amé, het drankje dat een wijnglas verdient

8

In het kader van gezonder leven drinken Tigon (mijn vriend) en ik niet meer elke dag wijn bij het eten. Waar er is rustig een fles wijn op een avond doorheen ging beperken we het nu tot het weekend en wanneer er vrienden langskomen (alsnog vrij vaak, maar dat terzijde 😉 ).

Bij het eten is het af en toe lastig kiezen wat te drinken. Ik drink graag spa groen (zo noem ik de spa met een beetje bubbels) en Tig neemt vaak een sapje. Maar de hele dag spa drinken ben ik ook een keer zat en sap bevat veel suiker.

Untitled

Ik was dan ook blij verrast toen ik laatst een fles Amé ontving. Amé is een mix van vruchtensap, bronwater en kruiden, zonder alcohol. In veel drankjes die beweren geen kunstmatige kleur- en geurstoffen te bevatten zit alsnog vaak veel ‘troep’, zoals suikervervangers of conserveermiddelen. Bij Amé niet. Naast bovengenoemde ingrediënten zit er wat citroenzuur en natuurlijke aroma’s in, that’s it.

We besloten het bij het eten te drinken, ‘in plaats van een wijntje, sapje of spa’. Ik was vooral heel benieuwd wat Tig ervan zou vinden. Het is natuurlijk toch bedoeld als ‘drankje in plaats van wijn’ en onze ervaring met alcoholvrije wijn is niet bepaald goed.

We dronken de smaak raspberry & blueberry (frambozen en braambes) en dat viel erg goed in de smaak! Fris, fruitig en niet te ‘nep’ zoet, heerlijk! We dronken het naast een Thaise biefstuksalade en verrassend genoeg paste het drankje ook nog eens erg goed bij het eten.

Bubbelwater met vruchtensap, maar zonder suiker en alcohol. Ik vind het the best of both worlds. Zin in een glaasje Amé? Het is verkrijgbaar in rood (vlierbes en citroen), rosé (frambozen en braambes) en wit (druiven en abrikoos). De adviesprijs is €2,69 voor 750ml en het is te verkrijgen bij de bekende slijterijen en supermarkten.

Proost op een bruisende zomer!

Untitled

Over de auteur

8 comments

 1. Corry Lamboo 6 januari, 2015 at 19:24 Beantwoorden

  AMÉ fles gekregen tegen de Kerstdagen voor mijn kleinzoon.
  Hij vond het heerlijk fris en oma ook.
  Vonden dit merk bij AH.

  Een aanrader voor wie met kinderen een feestelijke drank zonder alcohol wil.
  En ook voor volwassenen.

  Trouwens, op gewone door de weekse dagen is het ook heerlijk.
  Probeer maar eens.
  Corry Lamboo

 2. Loeki 29 juli, 2013 at 10:29 Beantwoorden

  Lijkt me heel gezond en lekker, maar of we dat in Spanje kunnen kopen…..?

  Wij zijn ook aan het miniseren met de wijn!

  En de alcoholvrije zijn inderdaad heel zoet!

  • Kelly 29 juli, 2013 at 11:22 Beantwoorden

   Hi Loekie,

   ik heb het even voor je opgezocht =) Ik weet niet of er (nederlandse) winkels in Spanje zijn die het verkopen. Je kan het wel online bestellen, bijvoorbeeld bij de drankgigant. Ze bezorgen ook in Spanje, maar dat is wel vrij prijzig… Hier lees je wat het kost.

   Of hopen dat er iemand met de auto naar Spanje komt en het meeneemt 😉

   Groetjes Kelly

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

mayur

Wegdromen naar India bij Mayur

Bij sommige restaurants kom je graag omdat je telkens verrast wordt met nieuwe gerechten. Bij andere zaken kom je graag omdat je juist precies weet ...