Cool idee voor een citytrip: verrassend Volos

0
volos
In opdracht van het Grieks verkeersbureau vertrok ik samen met vriendin Ianna naar het Griekse vaste land. Altijd leuk als een ander je bestemming bepaalt: dan kom je namelijk op plekken waar je anders nooit zou komen. I mean, had jij wel eens van Volos gehoord? Ik hiervoor nog niet. Verrassend genoeg blijkt deze Griekse stad perfect te zijn voor een citytrip!

 

Volos is met 150.000 inwoners de 5e stad van Griekenland. Als je de kaart van boven bekijkt, ligt het precies tussen Thessaloniki en Athene in, aan een baai. Niet gek dus dat deze stad de haven is voor ferry’s van en naar Griekse eilanden zoals Skiathos. Per week gaat er vanuit Amsterdam slechts 1 vlucht, maar op Skiathos wordt vaker gevlogen en daarom zijn deze twee bestemmingen ook perfect te combineren.
We hadden geen idee van wat we konden verwachten van Volos. Was het net zo schattig als de Griekse eilanden, heeft het net zoveel geschiedenis als Athene, en kan je er net zo lekker eten als op Zakynthos? Twee van deze vragen kan ik voor je beantwoorden 😉 Wat betreft de geschiedenis blijf ik je het antwoord verschuldigd: omdat we slechts een dag hadden om deze stad te ontdekken, hebben we ons daar niet in verdiept. Wat we wel hebben gedaan, is de horeca ontdekken. En dat blijkt toch bruisend te zijn! Deze spots mag je zeker niet overslaan bij een bezoek aan de toffe Griekse stad.

Isalos Beachclub

Ik ken Griekenland vooral als authentiek, je weet wel met blauwe kozijnen en schattige kleedjes op tafel. Volos is anders: het is echt een bruisende stad en er zijn veel hippe zaken, zoals deze te gekke beachclub. Het zit hier de hele dag vol (dat konden we zien vanuit ons hotel) met hippe Grieken. Lekker van het zonnetje genieten, en MEGA lekker healthy ontbijtje eten (acai bowls en smoothies, yum yum), of ’s avonds chillen of een dansje wagen op leuke muziek. Hotspot alert!

Domotel Xenia Volos City Resort

Wanneer ik op vakantie ga, kies ik niet zo gauw voor een groot hotel; ik vind kleine, schattige hotelletjes meestal leuker. Tijdens een citytrip echter, kijk ik vooral naar de locatie van een hotel. Het hotel waar wij verbleven, Domotel Xenia, heeft werkelijk de perfecte locatie: aan de boulevard, met prachtig uitzicht over de zee en midden in het centrum. Daarbij hebben ze met Isalos beachclub de allerleukst buren. Extra fijn is dat er een heel chill buitenzwembad bij het hotel hoort.
Domotel Xenia

Op het balkon van het hotel, met een sporty outfit van Colorful Rebel

Me Zen

Misschien heb je het stuk over Tsipouro al gelezen: het heerlijke Griekse drankje (met of zonder anijs) dat in Volos verbonden wordt aan een speciaal eet/borrel moment. Me Zen staat bekend de beste tsipouradiko van de stad te zijn, en dat kan ik alleen maar beamen. Je vindt het in een klein straatje, en buiten is slechts plek voor een paar. Binnen ziet het er tof uit, en de bediening zorgt ervoor dat je het a.) heel gezellig hebt en b.) je glas nooit (maar dan ook nooit) leeg is. Een must-go wanneer je in Volos bent!
tsipouro

Koumoundoro street

Volos blijkt een mega bruisend nachtleven te hebben. Zo’n straat met allemaal gezellige bars en terrassen: Koumoudoro street is dat! Wanneer je hierheen loopt, zorg dan dat je even langs de Agios Nikolaos kerk loopt: een schitterend kerkje op een plein, dat er door de belichting uit ziet als een sprookje.

Grooove cocktail bar

Dit is denk ik onze favoriete zaak in deze straat. Een hele toffe cocktailbar met een fantastische (want creatief en verrassend) kaart, waar niet alleen drankjes, maar ook bijbehorende hapjes op staan. En met bijbehorend bedoel ik custom made per cocktail. Het terras is groot, gezellig en biedt perfect uitzicht op de straat waar de hele avond mensen langsnadelen. Grove is zo’n plek waar je rustig tot in de late uurtjes zit.

Cube

In dezelfde straat zit Cube, een coffee bar & bar zoals ze het zelf noemen. Hier kan je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht, op het terras of binnen. Wij kregen deze tip van Andreas, de local waarmee we op stap waren. Dat is sowieso leuk aan Volos: omdat het helemaal niet zo toeristisch is zie je overal locals zitten. Extra goed voor de sfeer, als je het mij vraagt.

Manitou

Houd je van muziek, dan ben je bij Manitou aan het juiste adres. Een DJ die draait op vinyl, een gig van een upcoming band of een live hiphop optreden: als het muziek is, vind je het bij Manitou. Dansen of alleen chillen met een drankje in je hand: je doet hier waar jij zin in hebt.

The Duke whisky bar

Dan een van mijn persoonlijke favorieten: Duke whisky bar. Ik hou dus echt van whisky, en de keuze is hier reuze. Overigens wordt er niet alleen whisky geschonken, maar ook bijzonder goede rum en ander sterks. Er zijn slechts 14 krukken (je kan ook gewoon staan hoor), dus het is een lekker knus zaakje. En de barman helpt je met liefde bij het uitzoeken van jouw favoriete drankje.
volos

Bron foto: https://griekenland.net/vasteland/volos/

Vliegen naar Volos

Vanaf Nederland vlieg je in 3 uur naar Volos. Transavia biedt een aantal vluchten aan, maar vanaf Brussel zijn er meer mogelijkheden. Kijk eens op Kiwi.com: daar voer je de plaats van vertrek aan (en de radius er omheen) en de bestemming. Dan zie je precies welke aanbieder wanneer welke vlucht aanbiedt, ideaal.

Boek je liever een pakketreis? Ross Holidays is het Nederlandse bedrijf dat veel reizen naar deze regio aanbiedt. Niet perse in de stad Volos, maar wel naar de naastgelegen, prachtige regio van Pilion.

Heb je het stuk dat Ianna schreef over de keuken van Pilion al gelezen? Kijk maar uit, je gaat er van watertanden 😉 Klik hier om naar haar artikel te gaan.

beachclub volos

Bij dit fotogenieke muurtje bij Isola Beachclub móest ik wel een foto maken! Het jurkje dat ik draag is van modemusthaves

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: