De leukste wijnwinkel Grapedistrict is vernieuwd én verbeterd!

0
grape district

Smaak is misschien wel het meest persoonlijke wat er is op het gebied van eten & drinken. Iets kan kwalitatief nog zo uitstekend zijn, als het je smaak niet is, eet of drink je het niet met plezier. Mijn favoriete wijnwinkel Grapedistrict heeft dat bijzonder goed begrepen, en komt met een tof nieuw concept.

Mazzel als ik heb, woon ik letterlijk om de hoek van de eerste Grapedistrict winkel die getransformeerd is. Hoe gezellig de kleuren van het logo ook waren, die hebben plaatsgemaakt voor meer eenheid en rust. Wat ik altijd zo leuk vind als ik de winkel in kom, is dat ik me vrij voel om rustig rond te kijken zonder dat iemand me op mijn vingers kijkt. Hulp wordt zeker geboden, en die neem ik ook graag aan. Maar zelf rondneuzen is ook prima.

grape district

Het toffe palm leaves pak dat ik hier draag is van WE Fashion. De schoenen zijn van Paez (ze zijn er ook in allemaal leuke kleurtjes)

Een beetje zoals Netflix

Waar het voorheen voor veel mensen lastig was om nu precies uit te leggen wat voor wijn je lekker vindt (veel mensen kennen hun smaak wat betreft wijn niet goed, en dat is helemaal niet gek), is dat nu een fluitje van een cent. Op een scherm geef je door middel van een korte test aan van welke geuren en smaken je blij wordt. Vervolgens komt daar een persoonlijk advies uit, met wijnen die waarschijnlijk bij jouw smaak aansluiten.

De wijnen die je aanschaft worden opgeslagen in je persoonlijk account, en via de app ‘rank’ je deze wijnen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter de app je smaak leert kennen en hoe groter de kans dat jouw wijnsuggesties steeds beter bij je smaak aansluiten. Een beetje zoals bij Netflix en Spotify dus: die baseren hun aanraders ook op jouw eerdere favorieten.

grape district

Deze coole nieuwe feature is natuurlijk niet alleen interessant voor beginnende wijndrinkers; ook gevorderde liefhebbers doen hier hun voordeel mee. Fles na fles en review na review worden aanbevelingen persoonlijker. Hoe meer reviews je achterlaat in de app, hoe beter de wijnsuggesties en aanbiedingen die voor jou persoonlijk gedaan worden. Want net als de wijnsuggesties bieden vouchers met elke review relevantere kortingen.

Een podium voor de wijnboeren

De restyling maakt niet alleen de zoektocht voor wijndrinkers makkelijker; het wordt het podium voor de wijnboeren. Het Grapedistrict team reist continue de wereld over op zoek naar kleinschalige familiebedrijven die hun flessen met kennis en aandacht vullen. Tien jaar bestaat deze winkelformule alweer, en in die tijd hebben ze een prachtig assortiment opgebouwd.Inmiddels is ook de winkel aan de van Woustraat verbouwd, en velen zullen volgen. Ga er absoluut eens heen om een kijkje te nemen, je smaak beter te leren kennen of om deel te nemen aan een wijnproeverij. Tip van Kel: tijdens zo’n proeverij review je alle wijnen die je proeft in je app, zodat je in één keer je smaakprofiel met veel wijnen heb aangevuld =)grape district

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

snickers ijs

Belachelijk lekker Snickers ijs

Een paar weken geleden werd ik door Bosch uitgenodigd bij landgoed de Olmenhorst (dit ken je misschien wel van de lekkere sapjes die ze maken). ...