Zijn dit dé schoentjes van komende zomer? Espadrilles in heerlijke snoeperige kleurtjes

0
PAEZ

Er is een nieuw schoenkenmerk op de Nederlandse markt, en omdat de schoentjes er letterlijk uit zien om op te vreten vind ik het leuk jullie kennis te laten maken met dit merk.

Je kent vast de espadrille wel: zo’n fijn, lichtgewicht canvas schoentje waar je met blote voetjes in stapt. Het model werd way back – in 1830 – voor het eerst gedragen in Argentinië, en dat is ook waar het merk PAEZ vandaan komt. Drie vrienden vonden dat het tijd werd om de iconische espadrille om te toveren tot een uniek schoenenmerk, waarbij de diversiteit aan patronen en kleuren de Argentijnse cultuur aan de hele wereld vertelt.

Vroeger was de espadrille vooral comfortabel, maar niet bepaald modieus. Daar is nu verandering in gekomen: het model is verkrijgbaar in zo goed als elke denkbare kleur, en is een waar mode-icoon geworden. Extra tof aan dit merk vind ik dat zij feedback van hun fans direct verwerken in nieuwe producten, en dat ze door middel van een speciaal trainingsprogramma voor medewerkers bijdragen aan het onderwijzen van de bevolking. Verder wordt er alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals 100% en leer. Last van je voeten zal je op deze platte schoentjes niet snel krijgen: ze leren binnenzool heeft namelijk een comfortabel voetbed waardoor je net iets minder ‘plat’ loopt.

Tijdens de presentatie van het merk kreeg ik – geheel in Argentijnse stijl – een tangoles. Dat was ZO tof! Mocht je je afvragen hoe dat eruit zag: je ziet het in deze weekvlog.

PAEZ

Ook mocht ik een paar schoentjes uitkiezen. Ik heb heel lang getwijfeld, maar uiteindelijk koos ik voor een soort van safe: een zandkleurig schoentje met glitters in de stof verweven. Mooi onder een spijkerbroek, mooi bij wit en zeker ook mooi bij gebruinde benen. Laat de zomer maar komen!

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: