Eindelijk! Aperitivo in Amsterdam bij Impero Romano

0
impero romano

Als je me al een tijdje volgt, weet je waarschijnlijk dat het ‘aperitivo‘ moment mijn favo tijdstip van de dag is. Wanneer ik in Italië ben, that is, want in Nederland is dit fenomeen ons nog enigszins vreemd. Maar de redding is nabij! Impero Romano is namelijk neergestreken langs de Amsterdamse Amstelkade, en zij gaan ons land kennis laten maken met iets waar ik dus echt al jaren fan van ben: aperitivo.

Zie het voor je: na een lange dag op werk loop je naar buiten, hap je een flinke teug frisse lucht en stap je op de fiets. In plaats van dat je naar huis stuurt, rijd je richting – vul hier de naam van je favoriete kroeg in – om niet veel later wat vrienden daar te ontmoeten. De bar staat vol met heerlijke hapjes, en nog voordat je goed en wel zit heeft de barman een lekker koud biertje, of zo’n heerlijke Aperol Spritz voor je neus gezet.

impero romano

Vrijmibo, maar dan anders

In Italië is dit dus ongeveer dagelijkse kost, de fiets daargelaten. In Nederland zijn we vooral bekend met de vrijmibo, maar zitten we de rest van de week om 18.00 uur achter de aardappels (beetje overdrijven mag wel toch =P). Het stemt me dus zeer vrolijk dat hét borrelmoment van Italië, dat aperitivo heet, nu ook in Nederland voet aan de grond krijgt. Het heeft naar mijn mening dan ook heel veel voordelen:

  • je hebt iets om naar uit te kijken tijdens je werk
  • het is een perfect moment om te socializen
  • je hoeft een keertje niet te koken: er staan namelijk meer dan genoeg hapjes om je avondmaal mee te doen
  • je kunt even lekker ontspannen met een drankje erbij
  • tijdens de borrel worden altijd de beste ideeën geboren

impero romano

Nu denk je misschien dat je dicht groeit van al die hapjes, maar dat is dus mooi niet waar. Waar wij Nederlanders graag ‘een mandje laten zakken’ (allermooiste omschrijving voor frituren), hebben de Italianen het mijns inziens een stuk beter begrepen. Borrelhapjes bestaan bij Impero Romano dus ook uit lekkere kazen, olijven, wat kleine broodjes en lichte hapjes. De cocktails die erbij geschonken worden zijn zo lekker dat je er bijna een liquid dinner van maakt 😉 Probeer naast de Aperol Spritz ook zeker de Negroni eens, die is hier te gek.

Je vind Impero Romano aan de Amsteldijk 25, in het voormalig pand van Bar Americano. Ze zijn open van dinsdag t/m zondag voor lunch en diner. En voor de borrel natuurlijk!

impero romano

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

barbecue zalm

Heerlijke BBQ zalm

De zomer is eindelijk begonnen! Jeetje wat hebben we hier lang op moeten wachten… Zomer en warme avonden betekent bij ons (en bij veel anderen ...