Maak kennis met de allerlekkerste pita broodjes ooit (zonder shoarma!)

6
pita queen

Ik weet het nog zo goed: vroeger na het stappen ging je een vette kebabrol of een broodje shoarma met extra saus halen. Niet zo heel veel trek? Dan was de pita kaas je beste vriend. Op een andere manier dan ‘shoarma happen’ had ik pitabroodjes nooit bekeken, tot ik PITA QUEEN ontdekte. 

Voordat ik meer vertel over het lekkerste pitabroodje dat ik ooit at, wil ik ook nog een andere ontdekking met jullie delen. Op de Amsterdamse Zuidas zit namelijk een foodhal, en die is dus hartstikke leuk. Niet zo groot als de Foodhallen in west, maar minstens zo gezellig. Bij Market 33 vind je onder andere een frietzaak, een plek voor taco’s en ceviche en natuurlijk PITA QUEEN.

pita queen

Ik wist niet goed wat ik me erbij voor moest stellen, ging er met vrij hoge verwachtingen heen. Die hebben ze dus compleet waargemaakt: wat een goddelijke pitabroodjes! Denk je in: een rijkelijk gevulde pita die biologisch en ambachtelijk bereid is. Ga je voor de  Charmoulla Tijgergarnalen met harissa crème, Quinoa biscuits met munt tzatziki, Peking duck in honey, Gegrilde tonijn met limoen hummus of toch voor deMoorse kip met thina yoghurt en gember? Saai wordt het zeker niet bij PITA QUEEN, wel erg lastig om te kiezen met zoveel lekkere keuze.

pita queen

Nu is er ook rekening gehouden met mensen zoals ik die dus nooit kunnen kiezen, en kan je in plaats van een grote pita ook verschillende kleine bestellen, allemaal met een andere topping. De broodjes worden vers bereid door chefkok Mohamed Muhraoui, die je misschien wel kent van Bo Cinq.

pita queen

Wanneer ik volgende keer op de Zuidas ben (dat gebeurt nog wel eens wanneer ik met de trein via Zuid reis) skip ik de Julia’s, en loop ik regelrecht door naar Market 33 voor zo’n heerlijke pita. Ook bij sportschool David Lloyd op de Overtoom kan je terecht voor zo’n verrassend broodje. Kom je er niet langs? Dan komt Deliveroo het met liefde bij je thuisbrengen.

pita queen

pita queen
Foto credits: PITA QUEEN

Over de auteur

6 comments

 1. Annekoos 27 februari, 2017 at 19:18 Beantwoorden

  Ha Kelly,

  De Pita Queen ziet er goed uit, ik ben wel geïnteresseerd om deze ook zelf te gaan maken.
  De ingrediënten lijken me heerlijk.
  Als je wilt kun je ook een kijkje nemen op mijn website (link verwijderd)

  Groeten,

  Annekoos

  • Kelly 3 maart, 2017 at 16:53 Beantwoorden

   Dankjewel voor je reactie Annekoos! Ik zou je alleen niet kunnen vertellen hoe je de pita’s zelf kan maken, dat kunnen ze bij Pita Queen denk ik toch echt het beste 😉 Jouw linkje heb ik verwijderd uit je reactie, dat is niet zo netjes om het daar in te zetten =) er is een speciaal invulveld voor, daar heb ik je site uiteraard wel laten staan. Veel succes!

 2. Monique 25 februari, 2017 at 10:48 Beantwoorden

  Jammer dat ik je bericht niet eerder gelezen heb, wij waren gistermiddag bij World of Food en zijn er weer weggegaan zonder iets te eten, konden eigenlijk niets vinden wat ons lekker leek. Maar deze pitah broodjes zien er erg lekker uit.
  Nu waren wij er erg vroeg (16.30 uur), waarschijnlijk stond nog niet alles uitgestald.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: