Fris & fruitig: mango – passievrucht yoghurtijs

0
mango - passievrucht yoghurtijs

Zelf ijs maken dat ook nog eens lekker, gezond, en binnen een handomdraai klaar is: dat klinkt vrijwel onmogelijk toch? Dat is het zeker niet! Een tijdje terug ontving ik van kookwinkel Kookpunt de Magimix Glacier: een kleine ijsmachine die super makkelijk is in gebruik.

Op de website van Kookpunt staat een filmpje van iemand die vers gejuiced sap in de ijsmachine doet en dat bracht me op een idee. Ik pakte mijn slowjuicer erbij, mijn favoriete tropische fruit en wat yoghurt en ging aan de slag. Eerlijk gezegd deed ik zo maar iets – op hoop van zegen – maar het resultaat smaakte zo goed! Het receptje volgt straks, maar eerst dit korte filmpje om te laten zien hoe makkelijk je zelf super vers & gezond ijs maakt:

Ter voorbereiding vries je de bak van de ijsmachine minimaal 24 uur in. Het enige wat je daarna hoeft te doen is de vloeistof toevoegen en even wachten tot je ijs klaar is.

Ingrediënten

1 mango | 2 passievruchten | 3-4 el. yoghurt

Zo maak je het

Juice het sap uit de mango en passievrucht. Mocht je geen slowjuicer hebben kan je ook best cheaten met vers sap uit de supermarkt 😉 Meng het verse sap met de yoghurt tot er een lobbige substantie ontstaat. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat deze draaien tot je een stevig en romig ijs hebt. Klaar! Geniet van je zelfgemaakt ijs =D
Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: