TIP | Nieuwe keukenliefde – Matstone slowjuicer

3
slowjuicer

Ik heb een nieuwe liefde. Nee, mijn vriend hoeft zich geen zorgen te gaan maken nu, het gaat om een materiële liefde. Sinds de dag dat ik hem heb zijn mijn slowjuicer en ik onafscheidelijk. Ik zal jullie vertellen waarom 😉

slowjuice

Een tijdje terug liet een vriendin me haar slowjuicer zien: ik kende het wel maar ik dacht dat het niet veel anders dan een sapcentrifuge was. Wrong! De naam zegt het eigenlijk al: dit apparaat perst het sap heel langzaam uit groenten, fruit, tarwegras en kruiden. Misschien heb je wel eens gehoord dat door verhitting voedingsstoffen verloren gaan. Een sapcentrifuge draait in sneltreinvaart rond wat er voor zorgt dat er wrijving en dus hitte ontstaat. Gevolg: een sapje waar een heel aantal voedingsstoffen uit verdwenen zijn. Zonde toch?!

Zondag

Zo niet bij de slowjuicer. Dit apparaat zorgt ervoor dat hetgeen je erin stopt ‘uitgeknepen’ wordt. Het sap loopt in één bakje en het ‘afval’ (je kan het daarna nog gebruiken) komt er aan de voorkant in een sliert uit. Resultaat: het lekkerste sap dat je ooit zult proeven. Verser dan vers, en je kan zelf de allerlekkerste combinaties maken.

tarwegraskoning

Het oog wil ook wat dus ik had de mijne laten vallen op de mooie chromen slowjuicer van Matstone. Toen ik las wat deze machine, naast het produceren van heerlijk sap, nog meer kan was ik helemaal om. De Matstone juicer fungeert ook als (hou je vast): ijsmaker, pastamachine en gehaktmolen! De volgende dag ging ik richting Tarwegraskoning om mijn nieuwe vriend op te halen.

prod_1817_2467_web

Het bezoek aan de Tarwergraskoning is ook een vermelding waard. In de leuke zaak op de Roelof Hartstraat wordt je leuk en vakkundig geholpen en worden alle vragen die je over slowjuicen hebt beantwoord. Daarnaast hebben ze de grootste collectie slowjuicers van Nederland en verkopen ze megalekker vers sap.

20140530_180307

Ik had misschien een beetje verwacht dat de Matstone advanced het vooral goed zou doen als juicer, en wat minder als pastamachine ed. Inmiddels heb ik er ook moeiteloos pasta en sorbetijs uit weten te toveren en ik kan je vertellen dat dit ook super werkt. Het enige wat je doet is een ander stuk erin zetten en alles bovenin gooien. Bij de pasta doe je letterlijk het deeg erin en het komt er als slierten uit, top! Een heel fijn bijkomend voordeel (vooral van iemand die niet van schoonmaken houdt) is dat de machine heel makkelijk schoon te maken is. In één draai is het stuk los dat uit 5 kleine onderdelen bestaat. Even afspoelen onder de kraan en laten drogen is voldoende =)

20140502_090942

Ben je ook helemaal in de juice mood gekomen en heb je zin om zelf aan de slag te gaan? Op de website van de Tarwegraskoning vind je alles over slowjuicers en sappen. Daarnaast hebben ze voor tarwegrasliefhebbers ook een uitgebreid assortiment.

Over de auteur

3 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: