Frisse zucchetti met citroen & munt

4
zucchetti

Misschien hebben jullie wel eens gelezen over mijn liefde voor de spirelli snijder: een soort puntenslijper waarmee je slierten maakt van bijvoorbeeld wortel of komkommer zodat je deze als ‘spaghetti’ kunt eten.

Ik pak regelmatig mijn spirelli snijder uit de kast om ‘spaghetti’ te maken van courgette. Dat ik dit niet eerder heb ontdekt, het is zo lekker! En de grap is dat ik voor dat ik dit gerecht voor het eerst maakte niet eens wist dat je courgette prima rauw kunt eten. Ik vind het misschien zelfs wel lekkerder dan wanneer je het warm bereid… De naam ‘zuchetti’ komt trouwens van de samenvoeging van ‘spaghetti’ en ‘zucchini’, het Italiaanse woord voor courgette. Ik had zin in een lekker fris gerecht dus ik gebruikte munt, citroen en de kruidenolie van Simones Kitchen, heerlijk werd het! Mocht je geen basilicum olie in huis hebben, het is heel makkelijk zelf te maken. Of je gebruikt gewoon wat olijfolie en verse basilicum =)

Untitled

Dit heb je nodig:

Spirelli snijder | diep bord

Ingrediënten:

1 courgette | 2 handjes verse munt blaadjes | sap van 1/2 citroen | 3 el. basilicum olie | peper & zout

Zo maak je het:

Was de courgette en snijd hem in slierten met behulp van de spirelli snijder. Ik gebruikte de brede kant maar je kunt ook voor smalle slierten gaan. Wat handig is: af en toe even de slierten doorsnijden, anders worden ze mega lang en dat eet niet lekker. Doe de gesneden courgette in een diep bord en maak op smaak met peper & zout. Was de blaadjes munt, hak ze fijn en voeg ze samen met het citroensap en de basilicum olie toe. Eet smakelijk!

Over de auteur

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: