Good News #3

0
good news

Alweer de derde Good News! Laat je dit keer inspireren door nieuwe trends, restaurants en andere onderwerpen waar wij vrolijk van worden. Veel leesplezier!

Zee en strand bij Le Creuset

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik deze nieuwe blauwe kleur van Le Creuset zie, waan ik mij voor een moment in Griekenland. Le Creuset introduceert speciaal voor het voorjaar een nieuwe matte hel blauwe kleur onder de naam ‘Rivièra’. De Franse pannenfabrikant heeft zich hier volledig laten inspireren door de kleur van de Middellandse Zee. Samen met sisal (zandkleur) en coton (wit) brengt dit assortiment je in een ware mediterrane sfeer. Naast het gietijzer wordt ook een fraai ontbijtservies in deze stijl uitgebracht, compleet met theepot, koffie- en theebeker, bakjes voor ontbijtgranen en eierdopjes. Zo begint de dag al stralend vanaf het ontbijt tot aan het dessert.

Sensploration de cocktailtrend van 2016

De cocktailwereld maakt revolutionaire veranderingen door, waarbij de totaalbeleving dit jaar centraal staat. Het gaat niet puur om de smaak van de cocktails, maar juist om de hele zintuigelijke beleving. Dit wordt ‘sensploration’ genoemd en is dé belangrijkste trend van dit jaar. “Wanneer je een cocktail krijgt, gaat het niet alleen om wat er daadwerkelijk in het glas zit. Allereerst bepaalt de geur voor een groot deel wat jij ervan vindt, maar tevens de kleur en het soort glaswerk hebben uiteindelijk een grote invloed op de smaak. We proeven niet uitsluitend met onze smaakpapillen, de rest van onze zintuigen doen eveneens mee.” aldus Tess Posthumus, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2015.

Chicks & Coqs is er als de kippen bij in PAND10

In een zinderende race tegen de tap telde PAND10 af van 10.000 naar 0 bier tot op 7 februari de veelbesproken laatste slok gedronken werd. Kan de bar geen kip meer zeggen? Zeker wel! PAND10 kreeg een Peruviaanse metamorfose en keert als Chicks & Coqs terug aan de Nieuwe Doelenstraat 10. Vanaf 4 maart braadt, stoomt en grilt Richard van Oostenbrugge wekelijks nieuwe en verrassende kipgerechten. De culinaire kippetjes delen hun bontgekleurde ren met een menu van spectaculaire coqtails en live entertainment.

afc2bae1-4c4b-4bc4-ac94-b5275b2a4513

Laat je inspireren tijdens Hallo Franchise The Food Edition 2016

Hallo Franchise The Food Edition 2016 is voor iedereen die graag wil starten als ondernemer in de horeca- en foodbranche, maar ook voor gevestigde ondernemers die graag willen aansluiten bij een bewezen concept. Mensen met een passie voor horeca, gek zijn op foodconcepten en dromen van een eigen zaak.

Op zaterdag 12 maart 2016 wordt Hallo Franchise weer georganiseerd, ditmaal de speciale Food Edition! Hallo Franchise is hét franchise event voor de (startende) ondernemer die graag wil ondernemen met een bewezen franchiseformule in de horeca en food. Tijdens deze dag maak je kennis met de verschillende horeca- en foodformules, kom je alles te weten over het starten van een eigen zaak en hoor je de laatste trends en ontwikkelingen.

Hallo Franchise The Food Edition 2016 is hét event dat in het teken staat van ondernemerschap. Een programma vol informatie, advies en inspiratie. Gedurende deze dag is er ruime gelegenheid om in gesprek te komen met verschillende franchiseformules, vinden er bedrijfspresentaties plaats en zijn er adviseurs aanwezig die meer informatie geven op gebied van onder meer vestigingsplaatsonderzoeken en financiële administratie

hallo franchise

De grootste innovatie sinds vlees bakken op open vuur

Sinds de uitvinding van het vuur heeft het bbq’en stilgestaan. Men neme vuur, een grill en daarop wordt het vlees gebakken. Dat heeft een aantal nadelen: vet valt op het vuur en daardoor ontstaan ongezonde vlammen en veel rook. De Roasterette lost deze problemen op door verticaal te bbq’en. Vlees, vis en groente hangen voor de kolen en draaien door de elektrische rotisserie rustig rond, twee keer per minuut. Zo blijft het vlees sappig en is de kans op verbranding nihil.

De Roasterette is de afgelopen twee jaar door Food & Fun in eigen beheer ontwikkeld. Na intensief testen en doorontwikkelen is de Roasterette nu klaar om in productie te gaan. Zodra het doel van €75.000 euro is behaald, worden de bbq’s gemaakt en worden ze voor juni verscheept, het bbq-seizoen bij uitstek.

gjkhgxmf

De Kroon restyling na 25 jaar

De Kroon opende voor het eerst zijn deuren in 1898 in het hartje van Amsterdam op het Rembrandtplein, en is een begrip in de hoofdstad. De naam is te danken aan koningin Wilhelmina die dit zelfde jaar benoemd werd als koningin der Nederlanden. De heren Poppes hebben 25 jaar geleden de Kroon overgenomen en vonden het tijd worden om het interieur eens flink te restylen en het  concept aan te passen anno 2016. Duidelijk is dat ze nog steeds de smaak te pakken hebben, het interieur is om door een ringetje te halen. Verschillende materialen zijn een lust voor het oog. Daarnaast is er met verschillende kunststijlen gewerkt en hebben de mannen het rariteitenkabinet boven de bar in de oude staat gelaten om het stukje nostalgie te behouden van wat een begrip is in Amsterdam. Wij gaan in elk geval snel een kijken nemen en natuurlijk een hapje eten.

 

Paasbox Lindenhoff

Over een aantal weken is het Pasen en wellicht ben je al bezig met het verzamelen van leuke input voor de perfecte paastafel, -ontbijt of –brunch? Daarom geven wij jullie alvast een leuke tip hiervoor! Boerderij Lindenhoff heeft een aantal topproducten die je paasdagen culinair naar een hoogtepunt brengen. Van pruimenjam uit eigen tuin, dagverse Vreeland eieren en Gasconne hooibergham – bijzondere gedroogde ham van het Gasconne varken tot aan speciale selecties boerenkazen en rustiek breekbrood. Voor de gene die zelf niet kunnen kiezen uit al dat lekkers heeft Lindenhoff een speciale Paasbox met een zorgvuldig uitgekozen selectie mooie producten samengesteld. Het fijne is dat de webshop van Lindenhoff ook direct aan huis levert, dus je hoeft er niet zelf op uit om al dat heerlijks te halen.

Rondreizend foodfestival Eten op Rolletjes verovert Nederland

Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes gaat landelijk! Na twee succesvolle jaren in Gelderland is het tijd om de rest van Nederland te veroveren. In 2016 gaat Eten op Rolletjes op culinaire tour langs maar liefst acht steden: van Haarlem tot Leeuwarden. Het rondreizende foodfestival tovert prachtige parken en industrieel erfgoed om tot openluchtrestaurants voor jong en oud. De ingrediënten: keukens op wielen, live muziek en theater. Het gratis festival start op 14 mei in Ede en reist daarna door naar Hilversum, Arnhem, Leeuwarden, Wageningen, Haarlem, Deventer en Delft.

jfmsmhgdm

Wat vinden jullie van deze derde editie? Laat gerust een reactie achter, vinden we leuk om te lezen!

Over de auteur

Redactie - Robyn

Uit eten gaan, reizen of een combinatie ervan: dat zijn de dingen die Robyn het liefste doet! Ze houdt zich bezig met de marketing achter Goodfoodlove, bezoekt events en brengt daar smakelijk verslag van uit.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: