Place to be: Foodhallen in Amsterdam West

1
foodhallen

Vorige maand was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte opening van de Foodhallen in Amsterdam West.

foodhallen

De oude tramremise aan het Bellamyplein is volledig omgetoverd tot hotspot: een bioscoop, kappersacademie, 2 restaurants en nu dan ook een grote hal vol met de lekkerste culinaire versnaperingen.

foodhallem-amsterdam2

Elke foodie waant zich hier in een waar paradijs: van vietnamese rolls tot Italiaanse ravioli, lekkerbekken zullen zich hier niet snel vervelen. De Foodhallen is echt een plek om na het werk een lekker gerechtje te eten of een wijntje te drinken met wat charcuterie erbij. Of om op zondag met wat vrienden heen te gaan, op één van de bankjes te ploffen en te genieten van de mensen, de heerlijke geuren en al het lekkere eten.

pasti di mama

Vertegenwoordigd zijn onder andere Entrecote et les Dames, The Butcher, Meneer Temaki, Pasta di Mama en Brood. Mijn favorieten? De baguette met buikspek van Viêt-View, pompoenravioli in salie-botersaus van Pasta di Mama en de naan met kip uit de tandoor van Shirkhan.

Twee weken na de opening stapte ik spontaan op een dondermiddag bij de Foodhallen binnen. Deze dag gaf een betere weergave van de sfeer dan tijdens de super drukke openingsavond. Het was gezellig druk, iedereen zat lekker te eten of wat te drinken. Een salsa muziekje klonk uit de speakers en aangezien het bereik binnen erg slecht is praatten mensen met elkaar in plaats van dat ze naar hun telefoon zaten te staren. Ik ontdekte dat je bij de wijnbar ook een half glas kan bestellen, prima voor tussen de middag. Conclusie: de Foodhallen zijn dé place to be voor een kopje kofie, lunch, borrel, avondeten of zomaar een hapje tussendoor. Eigenlijk altijd dus 😉

De foodhallen zijn alle dagen van het jaar geopend: van zondag t/m woensdag van 11.00 – 20.00 (bar sluit om 00.00) en op donderdagt/m zaterdag van 11.00 – 21.00 (bar sluit om 00.30). Ook leuk: de stands mogen zelf bepalen of ze na 20.00 uur nog open willen blijven.

 

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: