Smaak van de week #7 | Home made food & hossen

0
goodfoodlove

Na een heftig en gezellig weekend is het tijd voor de nieuwe Smaak van de Week. De week begon rustig, maar eindigde in polonaise 😉

Wat stond er op tafel

Dat zelf koken lukt steeds vaker, top! Eigenlijk was het afgelopen week vooral samen koken. Met mam at ik een lekker stukje gegrilde kabeljauw, aardappeltjes gekookt in de bouillon en gewokte broccoli met zoete puntpaprika, 5 spices en ketjap. Lekker!

M’n maatje kwam eten en hij is van de low carbs, dus ik besloot weer eens paleo te koken. Dat was een groot succes! Ik maakte burgers gevuld met avocado (receptje komt eraan), courgette humus, bloemkoolpuree en een salade met kropsla en tomaat met een super lekkere peterseliedressing.

Met vriendinnen eten is altijd een feest; dan staan we met z’n allen in de keuken en iedereen doet wat. Er zit een Turkse supermarkt tegenover mijn huis, dus daar deed ik de boodschappen. We maakten een soort tabouleh geïnspireerd op het ‘couscous met merquez worstjes’ recept uit het kookboek van Uit Pauline’s Keuken. Er ging onder andere courgette, granaatappel, komkommer en tomaat in, en lekker verse munt en peterselie. Daarbij falafel en merquezworstjes, en een lekker glaasje rood =)

Dit vind ik altijd zo fijn als ik zelf heb gekookt thuis: dat er leftovers zijn om mee te lunchen. Doen jullie dat ook wel eens, lunchen met het eten van de avond ervoor? En warm je het dan op of eet je het koud? Ik ga voor de laatste optie

Dit is dus echt een top ontbijt! Havermout (in rijstmelk), pindakaas, banaan, nootjes en kokosschaafsel. Nomnomnom. De Happy Socks maken het helemaal af, vind je niet?!

Werkspot van de week

The Student Hotel aan de Wibautstraat kende ik natuurlijk al, maar ik was er nog nooit gaan zitten om te werken. Laatst dus wel, en dat ga ik zeker vaker doen! In het eetgedeelte kan je prima werken (en onbeperkt van het ontbijtbuffet pakken voor €14,-, maar verderop zijn speciale werktafels met stopcontacten etc. ingericht. Ik vind het fijn werken omdat het een grote, open ruimte is die heel tof is ingericht.

Ik was al vanaf voor 9 uur aan het werk (dat is echt uniek) dus ik kreeg tegen de middag aardig trek. Hup, boel weer verplaatst en in het restaurant gaan zitten, om van een super lekkere salade met biet, wortel en kip (van de naastgelegen Vondelgym) te genieten.

Nieuwe ontdekkingen

Ook deze week mocht ik weer kennismaken met een nieuwe spot, namelijk Mama Dough aan het Beukenplein in Oost. Ik verklap nog niet teveel, want het artikel komt eraan. Maar ik denk dat je op deze foto al genoeg kunt zien 😉

Zondag was het uitbrakdag, en ging ik met een vriendin borrelen in de Pijp. We wisten niet zo goed waar we heen wilden: de ene tent was mega druk en de andere bijna leeg. We liepen langs Mash aan het Gerard Douplein, zagen ‘Thai Food’ en gin tonics en waren om. Het bleek een uitstekende keuze; het eten was super lekker (we kozen voor Pad Thai Kai en Papayasalade) en de cocktails smaakten net zo goed, en zijn met €8-9,- heel betaalbaar. Fijne ontdekking!

Beestenboel

Jahaaaaaa zondag was het tijd voor carnaval! Niet ‘voor het echie’ in Brabant dit keer, maar gewoon lekker op z’n Mokums bij de Raad van 11 in Amsterdam. Team Puinhoop ging verkleed (v.l.n.r.) als Rendier, Jagermeester/Anastacia/zichzelf en aangeschoten wild.

Voorpret met een GT’tje en een hele berg schmink, en niet veel later waren Tien en ik een hert =D

Niks kan tippen aan carnaval in Brabant, maar het was me toch een partij gezellig bij Thuishaven! Hilarisch om te zien hoe iedereen erbij liep, en de optredens van Jody Bernal en Roxeanne Hazes waren onvergetelijk 😉

Omdat het inmiddels een traditie is in Smaak van de Week: mijn eigen beestenboel ook even op de foto =) Hier ging Marley ‘helpen’ met het bed opmaken, wat in haar geval betekent dat het over het bed heen raast, gaat rollen en heel veel knuffels wil.

Ander lekkers

In de categorie ‘altijd goed’: een drankje doen bij Maxwell op het Beukenplein. Ik kan niet wachten tot het terras weer open gaat! Maar binnen is het gelukkig ook leuk =)

Deze chocolade is dus echt idioot lekker. Heel puur, maar totaal niet bitter

Eindelijk, ein-de-lijk heb ik mijn kamer opgeruimd. Overal lag wat, en nu hangen/liggen mijn kleding en schoenen allemaal keurig in de kast. Ik ben nog steeds zo blij met mijn open kast, het dwingt me om de boel netjes te houden, en ik kan zo zien wat ik heb en wat ik aan wil die dag.

Tot slot een leuke afsluiter: op de Facebookpagina van Goodfoodlove staat een winactie voor de heerlijke repen van The Primal online. Je kunt nog tot komende woensdag meedoen, good luck!

Fijne week allemaal!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

teds

Hotspot | Teds Breakfast & Brunch

Van sommige nieuwe zaken snap je gewoon meteen waarom het door zo veel mensen als ‘hotspot’ bestempeld wordt. Teds Breakfast & Brunch is zo’n zaak. Vlak ...