Smaak van de week #9 | Blog events en eetbaar zeewier

0
foodblog

Een iets langere smaak van de week dit keer, met een bonusdag 😉 Vorige week zondag stond de wekelijkse rubriek al online op zondagmiddag, voordat ik naar Amsterdam ging voor een event en een housewarming. Al is het nog niet officieel, ik merk echt dat het voorjaar weer begonnen is. Februari was een rustige maand qua bloggers events, maar nu het maart is gaat het weer los. Leuk! Gezellig om iedereen weer te zien en bezig te zijn met onze gedeelde passie: eten, drinken en bloggen.

Untitled
Zondag vond de Proefparade plaats in de Beurs van Berlage. Wat een prachtige locatie is het toch! Er waren verschillende merken aanwezig waarmee de aanwezige pers in de vorm van een speeddate kennis kon maken. Daarnaast mocht je je eigen goodybag vullen met spullen van bedrijven die je aanspraken. In mijn tasje: glazen van Riedel, mega lekkere chiazaad ‘jam’ van Mister Kitchen, kruiden van Jonnie Boer en boxen van Food we Love en Bites we Love.

Untitled
Daarna door naar Nicky die haar housewarming gaf voor vriendinnen. Ze heeft haar huis heel tof ingericht in een bepaald stijltje, gaaf toch?!

Untitled
A smoothie a day keeps the doctor away 😉 Ik begon mijn week met een heerlijke groene smoothie gemaakt met avocado, banaan, mango en rijstmelk.

Untitled
Ik leerde Food we Love zondag kennen en had een leuk gesprek met ze. Deze heerlijke januari box kreeg ik mee naar huis. Kennen jullie de Fregula Sarda die erin zit al? Mini pasta uit Sardinië, mijn nieuwe ontdekking!

Untitled
Yes, de bloggersevents zijn weer begonnen! In mei vindt voor de tweede keer het Amsterdamse Coffee Festival plaats en ik mocht, net als vorig jaar, aanwezig zijn bij de bike press tour die gegeven werd. Natuurlijk binnenkort meer hierover.


Door Sees en Ianna was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij alweer de 5e editie van het door hen bedachte Blogger 2 Meet. We kregen een super inspirerende ‘vision & goals’ workshop bij Lululemon Atletica, waar we leerden te kijken naar hoe we de toekomst voor ons zien en waar we onszelf over 10 jaar graag zouden zien. Leuk om hier eens bij stil te staan, vooral omdat ik juist heel erg met de dag leef en hier normaal niet zo over na denk. Naast leerzaam was het ook erg gezellig, we waren met een groepje bloggers die elkaar inmiddels allemaal goed kennen. Ellen, Vanessa, Lavinia, Marlieke, Michelle, Ianna, Sees en natuurlijk Marije en Marlous van Lululemon, dankjullie wel voor de te gekke avond!

Glas: Zara Home, Lamp: Zenza

Woensdag werkte ik lekker thuis aan school en aan mijn blog. Ik had deze mooie glazen van Zara Home van een vriendin gekregen en dronk er een lekker mango-munt sapje uit.

Shirt: Sting, Hoed: H&M

Untitled
’s Avonds was er bij restaurant Applaus een borrel van de culinaire businessclub in Lelystad, waar we met vrienden die lid zijn heen gingen. De borrel was erg gezellig en bijna iedereen besloot te blijven eten. Ik at deze heerlijke op de huid gebakken kabeljauw met seizoensgroenten.


Donderdag was er eentje voor in de boeken. Samen met vriendin Bo ging ik naar Amsterdam voor een lekker druk programma: de persdag van HEMA waar de nieuwe voorjaarscollectie gepresenteerd werd, even een lekker broodje eten bij het pas geopende Coffeeconcepts op de Reguliersdwarsstraat, zonnebrillen passen bij de Sunglashut en een borreltje drinken bij Afterwork in de Foodhallen. De live finale van Wie is de Mol vond plaats in het Vondelpark dus besloten we, samen met nog meer vriendinnen van me (die het allemaal niet hebben gevolgd!) te gaan kijken en daarna nog even de kroeg in te duiken. Heerlijk dagje =D


Terwijl ik druk was in Amsterdam ging Anne-Claire namens Goodfoodlove naar de perslunch van de Bugerclub in Rotterdam. Haar verslag volgt snel.

Untitled
Vrijdag begon mijn dag met personal training en daarna een heerlijke banaan-pindakaas-kokos-honing snack.Foodpost! Altijd leuk. Van slagerij Spoelder kreeg ik een heerlijk pakket met goed vlees, en Seamore stuurde me zeewier op, dat je gebruikt als pasta. Tijd om het experiment aan te gaan dus 😉


Op vrijdag is het feest dus schoven we aan bij de iClicks borrel bij Brasserie de Houtrib, waar we bleven om wat te eten. Ik koos voor hun super lekkere pasta pesto.

Untitled
Zaterdag ging ik bij een vriend langs die me hielp met scriptiebegeleiding. Weten jullie nog dat ik vertelde over onze vrienden die op Aruba woonden? Ik heb twee katjes voor ze uitgezocht die hun dochters kregen toen ze terug kwamen van hun Caribische avontuur. Dit is Dushi, is ze geen plaatje?

Untitled
Zondag was het qua gevoel de eerste voorjaarsdag. 15 graden en een zonnetje, dat betekent een terrasje pakken! We aten een lekker broodje bij de 4 Engelen.

Untitled

Er bleven vrienden eten dus ik ging aan de slag met het vlees van Spoelder en maakte steak tartare en een lekkere rib roast. De tartare staat er mooi op, maar de rib roast ben ik vergeten te fotograferen. Dom! Aan de foto kan je wel zien hoe hij smaakte: de braadslee is namelijk leeg haha. Wat een uitkomst trouwens: een echt goede slagerij waar je online vlees besteld, wat je gekoeld (en dus niet ingevroren!) de volgende dag thuisbezorgd krijgt. Spoelder verkoopt zo ongeveer elke soort vlees die je je kunt bedenken en geeft je op hun website ook nog leuke tips en fijne recepten. Tip van mij: kijk ook eens bij de vleeswaren. De gedroogde huisgemaakte rauwe ham en Italiaanse truffelham zijn fantastisch!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: