Weer een toffe spot aan het Beukenplein: Bar Mowgli

0
bar mowgli

Nu ik zelf weer in Amsterdam woon snap ik dat mensen bepaalde plekken in de stad ‘te ver fietsen’ vinden. Eerst begreep ik daar niks van: ‘wat zeur je nou’ dacht ik, ‘ik kom toch ook helemaal uit Lelystad’. Maar als je hier woont is het gewoon anders. Dan fiets je niet een halfuur naar een restaurantje terwijl er ook iets leuks bij je om de hoek zit. Een luxeprobleem noemen ze dat ­čśë

Nu heb ik de mazzel dat ik op een fantastische plek vlakbij het Leidse woon, wat betekent dat niks voor mij echt heel ver is. Ook al blijf ik vaak een beetje hangen in west;┬áoost is toch echt mijn tweede favoriet. En dat komt mede dankzij het Beukenplein, waar jullie me al vaker over gehoord hebben. Aan het gezellige plein zitten leuke zaken zoals Mama Dough (dat eerst Bidou was), Maxwell en Smokin’ Barrels. Bar Mowgli is mijn nieuwste ontdekking op dit toffe plein.

Bij bar Mowgli komt het beste uit twee werelden samen: Amsterdams en Aziatisch. Verwacht een lekker Amsterdams ontbijtje zoals een uitsmijter, of een Aziatische lunch met pisang pancakes. Niet elke fusion poging vind ik even geslaagd, maar deze kruising tussen Nederland en Azi├ź is eigenlijk heel erg logisch. En lekker!

bar mowgli

Samen met vriendin Ianna at ik de samosa’s, dimsums en papadum, om vervolgens de de lekkere Indiase curry’s te proeven. Je kunt er ook voor kiezen je eigen wokgerecht samen te stellen met bijvoorbeeld peking eend en noodles of tofu en rijst. Heb je daarna nog een plekje over? Dan smul je van een van de lekkere taartjes van Holtkamp (een begrip in Amsterdam) of een stukje spekkoek, om helemaal in de Indische sferen te blijven.

bar mowgli

Wat deze zaak extra leuk maakt is de speelse inrichting, waardoor duidelijk wordt waarom er voor de naam Mowgli gekozen is. Planten, gekleurde prenten en minstens zo leuk gekleurd servies doen je denken aan een tropisch regenwoud. Als het lekker weer is, ga dan zeker eens deze kant op: het terras van Mowgli is groot, ligt in de zon (maar heeft ook heaters voor als het fris is) en is elke dag tot 02.00 uur open! En ohja: op woensdag schenken ze hier cocktails voor slechts ÔéČ6,-. Cheers!

bar mowgli

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: