Perfecte pizza’s en goede muziek bij Mama Dough

2
mama dough

Wanneer er weer een nieuwe hotspot in town is wil ik het graag ontdekken, en ik voel me dan ook elke keer weer vereerd wanneer ik gevraagd word om ergens te komen eten. Ook al is het bijna aan de andere kant van de stad voor me, de uitnodiging van Mama Dough nam ik maar al te graag aan. Want: op het gezellige Beukenplein, en ze hebben pizza!

mama dough

Op de dag dat iedereen van z’n fiets af waaide stapte ik in de tram naar Oost (noem me gerust een beetje lazy 😉 ), om vlakbij het Beukenplein uit te stappen. Samen met een vriendinnetje stapte ik het – toen nog vrij rustige – Mama Dough binnen, om vrolijk begroet te worden door eigenaresse Mandy. Ze vertelde dat de zaak sinds 4 maanden open is en dat veel mensen de weg naar (naar mijn mening) de lekkerste pizza’s van Oost weten te vinden. Behalve vandaag met de storm dus, maar dat bleek later alles mee te vallen want er waren genoeg mensen die de storm alsnog trotseerden om hier aan te schuiven. Begrijpelijk dat zoveel mensen de weg naar deze zaak weten te vinden, want er hangt een heel fijn sfeertje. Aan de wand hangen prachtige foto’s en er klinkt heerlijke muziek (mijn allerlievelings soul muziek). Ik ben dan ook helemaal blij dat ik deze muziek nu thuis kan beluisteren, je kunt via Spotify namelijk in de Mama Dough Pizza’s Dinner afspeellijst =D

mama dough

We begonnen ons diner met een bruschetta caprese. ‘De lekkerste bruschetta’ volgens Mandy, en daar was geen woord van gelogen. Knapperig brood, goede mozzarella, smakelijke tomaatjes en naast de verse basilicum ook een lekkere balsamicodressing. Met een glaasje wit erbij begon onze avond goed. De keuze qua pizza’s is niet – zoals je bij pizzeria’s wel eens ziet – gigantisch, maar wel heel erg gevarieerd. Hou ik van, vooral als je nét even iets anders wil (liever geen varken) en dat dat dan geen probleem is, en je zelfs aangeraden wordt dan champignons op de pizza te nemen omdat dat zo goed smaakt bij de truffel.

mama dough

Sharing is caring

Zoals ik altijd met alle gerechtjes doe wanneer ik ergens ga eten, deelden we ook onze pizza’s. We konden niet helemaal kiezen welke nou het lekkerst was: die met romige truffel, champignons en kaas of die met geitenkaas, pompoen, walnootjes en rucola. Niet alleen het beleg was goed, maar ook de bodem is een vermelding waard. Deze wordt namelijk gedeeltelijk van volkoren deeg gemaakt, waardoor hij dus niet zo deegerig is (je snapt denk ik wel wat ik bedoel), en lekker krokant langs de randjes. Ohja! En niet zo dik; ik hou van een wat dunnere bodem. Wat ons ook opviel is dat het beleg rijkelijk is toegevoegd, maar dat de tomaten/kaas saus op de bodem minimaal is. Perfect! Anders zou elke pizza hetzelfde smaken en daar zit ik nou net niet op te wachten 😉

mama dough

Na nog een glas wijn en een lekkere espresso besloten we de avond af te sluiten met een tiramisu. Ik weet niet precies hoe het bereid is, maar de mascarpone leek een soort stevige mousse, en de koffie/likeur smaak kwam heel goed uit. Niet helemaal de klassieke tiramisu, maar oh zo lekker. Ik zou hem volgende keer zeker weer bestellen. En dat ik terugkom is zeker, is het niet voor het lekkere eten dan is het wel voor de gezellige plek (met fijn terras!) waar Mama Dough zit. Kan je je Bidou nog herinneren? Daar zit Mama Dough nu dus =)

De zaak is geopend op maandag t/m vrijdag vanaf 17 uur, en in het weekend vanaf 16 uur.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: