Welke pasta hoort bij welke saus?

12
welke pasta bij welke saus
‘Wij Nederlanders’ eten random elke pastasaus bij elke pastasoort. De Italianen daarentegen, houden er een complete filosofie op na over welke saus nu het beste bij een bepaalde soort pasta past. Bolognesesaus bij penne? Wrong! Maar welke soort pasta hoort dan bij welke saus? Het antwoord kreeg ik van Paul die bij een bedrijf werkt dat de meest bijzondere pastasoorten aan retailers verkoopt. Goed nieuws: ik weet een aantal zaken waar hun prachtige pasta’s te koop zijn, zodat jij ze ook kunt proberen. Daarover straks meer, nu eerst een lesje ‘bijzondere pasta’s & saus’ 😉

Untitled

Mafaldine Tricolore
Drie kleuren pasta met de kleuren van de Italiaanse vlag. De kleuren worden verkregen door spinazie, tomaat en zoete rode peper.
Zoals je op de site kunt lezen is de pasta vernoemd naar Mafaldine van princes Mafalda.
Deze pasta is goed te combineren met een bereiding van groene groentes ( al verde)
(Peulen, courgettes, doperwten, groene asperges), maar ook in met vis en schaal en schelpdieren is dit een mooie combinatie.

E Spaghetti al Nero Di Seppia
Deze spaghetti is gekleurd met inktvis bloed. De pasta leent zich erg goed voor bereidingen met vis, denk hier bij aan zeebaarsfilet, witvis en garnalen. De pasta blinkt ook op het bord natuurlijk ook uit om zijn kleur, verwerkt met eventueel saffraan saus.

Pennette l’arrabiata
Deze pasta heeft zijn kleur te danken aan de rode peper die er in verwerkt is, dus een pittige pasta die veel lijkt op de penne variant. Deze pasta is goed te combineren met ansjovis, zwarte Taggiasca olijven,  Pomodori tomaat en oregano.
Hierover een geraspte Parmigianino Regianno en wat extra vergine olijfolie en je want je ergens in Italie. Het is ook goed combineren met een stoer stuk vlees zoals Rib-eye of entrecote van de grill.

Ricarica della Caccavella
Deze grote schelp is bedoeld om te vullen, dit kan op basis van een groentevulling of een vleesvulling. Voor de vleesvulling kun je de Italiaanse Salsiccia gebruiken. Je vult de gekookte schelpen met de tomaten/vleessaus en bakt ze op het laatst nog even af in de oven.

De bijzondere pasta’s van Pasta di Gragnano koop je onder andere bij:

Foodelicious – Mariniersweg 78 te Rotterdam (heeft ook een webshop)
Renzo’s – Van Baerlestraat 67 te Amsterdam
Finoli – Loerikseweg 2 te Houten
Natuurlijk zijn er naast deze bijzondere pasta’s nog heel veel andere soorten op de markt. Van de gewone spaghetti tot ‘fregola’, een soort balletjes, ik denk dat er wel 100 soorten pasta bestaan. Onderstaande foto’s vertellen je welke saus het beste bij welke soort past:

Schermafbeelding 2015-05-21 om 13.26.58
Schermafbeelding 2015-05-21 om 13.26.54
Schermafbeelding 2015-05-21 om 13.26.49

 
 Bron foto’s: chow.com
Wat is jouw favoriete pastasoort? En welke saus eet je daar graag bij?

Over de auteur

12 comments

    • Marja Boon 25 mei, 2018 at 11:05 Beantwoorden

      Hoi ik ben Marja Boon en wil je een compliment geven dat je goede informatie geeft en ook ik ben altijd op zoek naar lekkere recepten

  1. Lotte 29 mei, 2015 at 15:22 Beantwoorden

    Leuk artikel! Het is inderdaad zo dat de meeste Nederlanders maar van alles bij elkaar gooien. Smaakt natuurlijk prima! Bij mij was het echter wel anders. Mijn Italiaanse oma heeft er redelijk wat normen en waarden bij me ingeramd betreft eten. Zelf ben ik gek op taglialle. Echt heerlijk! Maar ook canneloni gaat er goed in.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: