Hard Rock Café Amsterdam

10
hard rock cafe burger

Waar denk je aan als je aan Amerikaans eten denkt? Ik denk meteen aan burgers, smoked ribs, koolsla en grote porties. Dit beeld is compleet gebaseerd op wat ik in films heb gezien, maar ik heb ontdekt dat het toch wel blijkt te kloppen! Bij Hard Rock Café in Amsterdam waan je je namelijk compleet in Amerikaanse sferen. Pap en ik aten er van de week, en wie weet smul jij binnenkort ook van zo’n heerlijke burger. Maar eerst wat meer over de zaak, de winactie komt straks 😉

De sfeer zat er meteen in toen we binnenkwamen: we werden hartelijk begroet en ongeveer iedereen van de bediening die langs liep stelde zich aan ons voor. Je ziet wel eens van dat Amerikaanse nep-enthousiasme, maar zo voelde dit niet. Een van de obers bleek Grieks dus daar kletste ik gezellig mee in het Grieks (ik kan een paar woorden), en de dame die ons later hielp, knoopte ook een praatje aan. Op aanraden van deze leuke meid kozen we vooraf voor de chickenwings met BBQ saus en daarbij een klein biertje voor pap (is niet klein) en een Irish Mule cocktail – gebaseerd op de Moscow Mule – voor Kel. Deze laatste werd in een toffe Mason Jar geserveerd, die, wanneer het drankje op is, gewoon mee naar huis mag.

Ik had verhalen gehoord over de limited edition burger met Guinness en Jameson, dus ik besloot die te kiezen als hoofdgerecht. Pap koos voor pork ribs. Cool dat je het menu helemaal zelf samen kunt stellen: wil je gewone patat of met kruiden erop, en dan ook misschien de speciale mayo erbij? Geen probleem? En wil je de kip gegrild of gefrituurd? Alles kan bij Hardrock Café. Ik koos voor de chilifrietjes en pa had die met knoflook en chimichurri mayo, die echt heel lekker was. De ribs waren zo mals dat ze bijna van het bot vielen, en mijn burger was heftig maar smakelijk.

hardrock cafe

Eigenlijk hadden we meer dan genoeg gegeten (je krijg zo veel!) maar er was een dessert dat ons zó lekker leek, dat we het wel moesten proberen. Dat bleek een goed idee: de fresh apple cobbler was met z’n warme, gestoofde appel, vanille ijs, walnoten en karamelsaus een schot in de roos.

Hard Rock Cafe Amsterdam viert Koningsdag met een ‘limited edition’ Koningsdag burger

Jawel, volgende week is het alweer Koningsdag! Om dit te vieren serveert Hard Rock Café Amsterdam van maandag 25 april tot zondag 1 mei een limited edition Koningsdag burger, die voor de gelegenheid een echt Hollands tintje heeft en bereid is met producten uit ons land:

De typisch Hollandse burger bestaat uit 100% Blonde d’Aquitaine rundvlees, afkomstig van een landgoed vlakbij Amsterdam. De kroon van deze burger bestaat uit huisgemaakte uienjam, Nederlandse worst en oer-Hollandse ‘Old Alkmaar’ Goudse kaas. Het water loopt me in de mond 😉

hardrock cafe

Win een diner voor twee bij Hard Rock Cafe Amsterdam

Gaaf nieuws! Goodfoodlove mag een dinervoucher voor twee personen weggeven om deze special burger te komen proeven in Hard Rock Café Amsterdam! Het enige wat je hoeft te doen is onder deze post een reactie achter te laten waarom jij moet winnen én wie je zou willen uitnodigen om samen van deze Koningsdag burger te genieten. Vul ook zeker je emailadres in, want de winnaar krijg persoonlijk bericht. Succes!

De winactie is inmiddels gesloten en de winnaar heeft persoonlijk bericht gehad

Over de auteur

10 comments

 1. tessa de jonhg 24 april, 2016 at 21:12 Beantwoorden

  Ik en mijn huisgenootje vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, vooral als het gaat om burgers! Deze koningsdagburger lijkt ons echt suuuuuper lekker! Graag wil mijn huisgenootje in het zonnetje zetten op koningsdag, omdat zij het verdient om lekker burgers te gaan eten! 🙂

 2. Marianne Bitter 23 april, 2016 at 23:04 Beantwoorden

  Het Hard Rock Cafe! Nou ik ben in de loop der jaren vaak genoeg met mijn vriend mee gegaan naar de zoveelste snerpende hardrock band met haar tot op hun billen en uit eten schoot er dan altijd bij in omdat restaurants nu eenmaal niet rocken (.) Dus als ik dit win kan hij er niet onder uit, hij moet mee naar dit restaurant that Rocks, er is geen excuus meer voor hem!

 3. Jan Kleijn 23 april, 2016 at 18:48 Beantwoorden

  Hi Kelly,

  Moet dat nu al die gerechten zo levensgroot op de pagina {;-) heb meteen heel veel zin om langs te gaan! Dan neem ik mijn vriendin mee want sinds ik op de taxi zit in Amsterdam heb ik wel heel vreemde werkuren en komt het meer niet dan wel voor dat wij samen eten laat staan dat ik dan voor haar kook. Mooie gelegenheid om wat terug te doen dat zij hier geen probleem van maakt. Top!

 4. Natasja 21 april, 2016 at 09:38 Beantwoorden

  Ik ben groot liefhebber van de hard rock cafes en mijn vriend wilde er niets van weten, in eerste instantie ;).. Voor ons werk zaten we in Dubai en kreeg ik hem eindelijk zover om mee te gaan (de baas betaalde immers :P) Sinds die eerste avond met life muziek daar is die verkocht en plannen we onze reizen nu naar locaties met een Hard Rock dat we kunnen bezoeken! Inmiddels al bij 6 cafes samen geweest en zelf ben ik al in 25 cafes geweest! Ik zelf ben gek op de Swiss Burger maar mijn vriend gaat altijd voor de limited edition die er zijn dus deze willen we graag toevoegen aan ons lijstje 😀

 5. lysanne 20 april, 2016 at 15:15 Beantwoorden

  Wat leuk!! Ik zou het erg leuk vinden om daar samen met mijn vriend lekker in een hamburger te happen! Dat mag wel op zo’n feestelijke dag 😀

 6. Ilse 20 april, 2016 at 13:56 Beantwoorden

  Leuk! Uitstapje en “feest” in Amsterdam en de dag gezellig afsluiten met een ? in het Hard Rock Café, echt een cadeau voor mijn man en zoonlief! Quality time ?
  Warme groet ??

 7. Karin 20 april, 2016 at 11:47 Beantwoorden

  Ohhh…ik wil zo graag naar het HardRock cafe op Koningsdag. Ik heb al zo vaak geprobeerd om binnen te komen met mijn liefste Sjoerd maar het was altijd meer dan 1.5 uur wachten! Dat redden we niet met grote honger 🙂
  Ik heb gehoord dat de burgers en de nacho’s zo lekker zijn en de margarita’s gigantisch!! Dat wil ik heel graag een keertje met Sjoerd uitproberen!

 8. Daphne Senator 20 april, 2016 at 07:47 Beantwoorden

  Mijn vriend (sinds kort verloofde:-)! en ik reizen veel in Amerika en bezoeken dan geregeld the hard rock cafés!! Heerlijk eten en drinken :-).. Zou super leuk zijn als we nu de Hollandse burger in hartje amsterdam kunnen uitproberen! Meteen een goed begin van onze vakantie ;-).

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: