Bijkomen bij Badhotel Bruin op Vlieland

0
vlieland

Het gebeurt regelmatig dat ik mezelf voorbij ren. Van lunch naar date en van diner naar meeting, en dan tussendoor ook nog werken, vriendinnen zien en oh ja, eten! Helemaal niet erg, want ik vind mijn hectische leven te gek. Maar hoewel ik graag yoga doe of mijn Buddhify mediatie-app gebruik; helemaal tot rust komen vind ik toch lastig.

Eind vorige maand werd ik door Badhotel Bruin uitgenodigd om naar Vlieland te komen. Helemaal leuk, super gezellig, druk kletsend in de bus en met de watertaxi naar het waddeneiland en toen… stapte ik van boord. Zo gek, maar het leek wel dat op het moment ik voet aan wal zette, er een soort rust over me heen kwam. Of het nu het zeebriesje was, de mooie lichte kleuren van het eiland of ‘iets wat daar in de lucht hangt’, geen idee maar het maakte me meteen al zen.

vlieland

Dat gevoel werd alleen maar versterkt toen we in het hotel aankwamen en door de dames (en teckel Bruintje!) warm en vriendelijk onthaald werden. Jantine en ik deelden een kamer (zeg maar gerust heel appartement) en nadat we onze spulletjes neergezet hadden, kwamen we met z’n allen samen om te luisteren naar het verhaal over het hotel.

Het eerste hotel van Vlieland

Badhotel Bruin was het eerste hotel ooit op Vlieland. Vroeger was het ook letterlijk bruin, maar daar is nu niks meer van terug te zien. Zowel het restaurant als de kamers zijn mooi ingericht met rustige kleuren en veel gevoel voor stijl. Ik krijg er een beetje een strand-gevoel van, maar dan zonder al teveel tierelantijnen.

badhotel bruin

De 34 kamers van het hotel zijn allemaal verschillend, en zijn er zowel klein en knus als ruim en voor het hele gezin. Naast de kamers en familiekamers zijn er ook appartementen waar hondjes ook van harte welkom zijn. Ik heb gezien hoe leuk Bruintje het strand vond, dus het lijkt me te gek als je je huisdierenvriend gezellig mee mag nemen wanneer je een weekendje weg gaat.

Wij vielen echt met onze neus in de boter met onze riante kamer met twee verdiepingen, twee slaapkamers, een woonkamer en een badkamer met een twee-persoons douche (nog nooit eerder gezien, super tof). Hoewel dus elke kamer anders is, slaap je overal als een roosje op een Hastens, Nielson of Auping bed.

Ontspannen in de sauna

Een bezoek aan de wellness staat voor mij gelijk aan pure ontspanning. Als ik terug denk aan massages in Nederland, op Bali of bijvoorbeeld tijdens wintersport, denk ik terug aan een heerlijk zen moment waarna ik nog de hele dag relaxt was.

sauna

In de beautysalon ‘Bruisend’ kan je je laten verwennen met zo’n heerlijke massage of gezichtsbehandeling. Je kunt er ook – net als ik deed – voor kiezen om even lekker te zwemmen, te zweten in de sauna of onder de zonnebank te gaan. Met lekker weer is de binnentuin van hotel een heerlijke plek om even te relaxen tussen twee saunabezoeken door.

sauna

Culinair genieten

Een weekend weg in een fijn hotel is voor mij niet compleet zonder goed eten. Op het moment dat we de lunch geserveerd kregen wist ik het al: bij dit hotel eet je bijzonder lekker. We hadden meer dan genoeg keuze uit onder andere caesar salade, focaccia, wraps en mini brioche broodjes met een garnalenkroketje. Ook aan fruit en een vers sapje was gedacht, en de Tom Kha Kai soep die we geserveerd kregen was een van de betere die ik ooit proefde.

Na de lunch vertrokken we voor een zeehondentocht (wat is het toch geweldig om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien) om vervolgens richting het strand te lopen, waar nog meer lekkers op ons wachtte. De Zeeuwse oester is vast iedereen bekend, maar wist je dat ook Vlieland rijk aan deze schelpdieren is? Naast een goed glas bubbels kregen we net geraapte, mega grote oesters geserveerd.

oester en bubbels

En lekker dat ze waren! Heel vlezig en zilt, heerlijk. Daarna werden we verrast met twee dingen die nieuw voor me waren: het Vliekeurtje (een Vlielands likeur) en juthout, een soort krentenbrood met een spijs/kaneel achtig laagje van binnen. En als je dat juthout dan in dat likeurtje dipt… heaven!

vliekeurtje

Toen we ’s avonds aanschoven voor het diner, was het wederom een aaneenschakeling van smaakvolle verrassingen.

amuse

Na een aantal amuses in de lounge gingen aan tafel, om het diner te beginnen met een tartaar van zeebaars en Noordzeekrab. Precies hetgeen waar je zin in hebt na een dag buiten op het strand; dan past vis toch wel perfect.

zeebaars

We gingen door met een sukade met spruitjes en paddestoelen. Het was zo lekker en zo ongelofelijk mals, dat ik het gewoon jammer vond dat ik het op had. De heerlijke wijnen die erbij geschonken werden, en het toepasselijke ‘wad water’ maakten het genieten helemaal af.

sucade met spruitjes

Tot slot een dessert met veel chocolade, en de hele tafel vol met vrouwen was dolgelukkig. Hoewel ik altijd zal aanraden om voor het menu van de chef te gaan (wat wij kregen), kan je bij Bravoure (zo heet het hotelrestaurant) ook heel goed a la carte eten.

dessert

Een bijzonder eiland

Naast dat Vlieland een plek is waar je compleet tot rust komt, heeft het een aantal bijzondere eigenschappen. Een greep:

♥ Er is geen vaste tandarts, maar er komt er soms een naar het eiland

♥ Er is een Spar, Coop en een soort Blokker warenhuis, maar verder vind je er alleen maar kleine, eigen winkeltjes en geen ketens

Nee, een keer geen regen! Maar toch droeg ik deze leuke regenjas van Rains, al is het alleen maar omdat hij zo leuk is 😉

♥ Vlieland is autoluw, en alleen als bewoner mag je hier een auto hebben

♥ De oppervlakte van het eiland is 20 bij 1 kilometer

♥ Alleen het dorpje (dat Vlieland-Oost heet; Vlieland-West is heel lang geleden gezonken) is bewoond door slechts iets meer dan 1000 mensen. De rest van het eiland is woestijngebied

♥ Er leven zeehondjes! En je kunt ze zien tijdens een speciale boottocht en dat is echt ontzettend leuk

♥ De huisarts is hier ook de dierenarts (echt waar!)

Toen ik op het strand stond, met een oester in mijn ene hand en een glas champagne in mijn andere, nam ik de omgeving eens goed in me op. Wat is het hier ontzettend mooi! Het strand, de duinen, de zee, een heerlijk zonnetje erbij… echt een perfecte plek. Dit is ook het moment dat ik bedacht; hier wil ik terug. Nee, hier GA ik terug. Ik begrijp heel goed waarom iedereen altijd zo liefdevol over Vlieland praat. Er is niet veel (geen bruisend uitgaansleven, niet veel winkels etc.) en dat is nou precies waarom het zo’n bijzondere, fijne en serene plek is. Vlieland, dankjewel en tot snel!

 

 

Als je het leuk vind om nog wat meer te zien van het hotel, het eten en de zeehondentocht, bekijk dan hier de video die ik voor Cookinglife maakte:

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: