Dit wil je: door Amsterdam varen met de Damrak gin boot

0
varen amsterdam

Fijne vrienden, lekkere drankjes, veel gezelligheid genieten van de schoonheid van Amsterdam vanaf het water. Hier heb je geen eigen bootje en een grote tas met boodschappen voor nodig: de DAMRAK boot is namelijk hier voor jou!

Het ras-Amsterdamse ginmerk Damrak Gin bevaart op zonnige dagen de Amsterdamse wateren. Rederij Friendship (waar ik ooit nog even voor werkte, hoe grappig is dat) is Damrak’s partner in crime en samen komen zij met ‘The best DAM boat trip’. Om onze samenwerking te vieren, organiseerde mijn mediabureau Semilo een gezellige vrijmibo op het water.

varen amsterdam

Oude reddingsboot

Veel boten hebben een levendig verleden: zo ook de Damrak boot. Het is de laatst overgebleven reddingsboot van de MS Maasdam – het legendarische cruiseschip dat 135 jaar geleden als één van de eerste schepen de trip tussen Rotterdam en New York maakte. Om de boot geschikt te maken voor tripjes over de hoofdstedelijke grachten, is hij compleet gerestaureerd en uitgerust met een 100% carbonvrije elektrische motor.

Oh Amsterdam, wat ben je mooi

Terwijl je aan je gin-tonic nipt, vaart de Damrak boot door de Amsterdamse wateren. De hostess zorgt ervoor dat je glas gevuld is en vertelt ondertussen leuke en interessante weetjes over onze hoofdstad. Wist je bijvoorbeeld dat de trapjes bij de voordeuren van de huizen aan de Herengracht vroeger bedoeld waren om te laten zien hoe rijk de bewoner was? Per trede betaalde je belasting, dus hoe meer treden, hoe meer belasting, dus hoe meer geld de bewoner had. Daarom zie je ook vaak aan twee zeiden van de deur een trapje: zo liet de bewoner zien dat hij het makkelijk kon betalen om daar te wonen. Tegenwoordig zijn de trappen vooral onderdeel van het Amsterdamse straatbeeld omdat ze bijzonder fotogeniek zijn.

varen amsterdam

Wat kost dat?

Voor een uurtje varen met de Damrak boot betaal je €15,- per persoon. Voor de eerste  G&T met Damrak Gin en Thomas Henry Tonic maar €6,50 af. Daarnaast krijgt elke opvarende een coupon waarmee je, bij aankoop van een fles Damrak in het proeflokaal van Wynand Fockink, twee grote Damrak-glazen meekrijgt.

Je koopt een los ticket voor de Damrak boot of als je vriendengroep groot genoeg is claim je gewoon direct de hele boot.

Uur prijs (max. 50 personen, min. 2 uur, excl. 6% VAT)
Maandag – donderdag: € 260,-
Vrijdag – zondag: € 305,-

Deze boot reserveer je hier, en een los ticket koop je hier.

varen amsterdam

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: