De lekkerste mislukte omelet met spinazie & zontomaat

2
mislukte omelet

Het is misschien een ietwat bijzondere titel, maar het zegt wel precies wat dit gerechtje is: een mislukte omelet, die zo lekker uitpakte dat ik het niet kon laten het recept tócht uit te schrijven. Two Chicks stuurde me hun eiwit in een flesje op, en om het uit te proberen besloot ik er een lunchgerecht mee te maken. Super handig trouwens, eiwit in een flesje: dat scheelt weer eieren scheiden. Eigeel is absoluut niet ongezond, in tegendeel, maar alleen eiwit zorgt voor een wat luchtiger gerecht. Vooral lekker als je wel iets met veel eieren maakt, maar geen machtige maaltijd wilt.

Goed, het idee was dus om een lekkere omelet met spinazie, ricotta en zontomaat te maken. De spinazie zat in de pan, ik goot het ei er overheen en… één grote mess up. Uit pure wanhoop ben ik toen alles maar gaan roeren en ik heb ik het gerecht zo goed als ik kon afgemaakt. Op het bordje leggen, vork erin en proeven maar. He, dat is lekker! Dan maken we er toch gewoon een roerei recept van, is zelfs nóg makkelijker dan een omelet 😉 Ohja, deze lunch is naast lekker ook nog eens heel gezond. En ik kan me voorstellen dat het ook fijn is als lichte maaltijd, als je daarna nog wilt sporten bijvoorbeeld.

mislukte omelet

Dit heb je nodig

Koekenpan

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Ongeveer 8 el. eiwit (of 4 flinke knepen uit het flesje) | 2 handen spinazie | 1 el. ricotta | 1 el. zontomaatjes, fijngesneden | peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Meng het eiwit met peper & zout naar smaak. Verhit wat olie in de pan, leg hierin de spinazie en laat deze licht slinken. Giet nu het eiwit eroverheen en roer rustig, tot er stukjes ontstaan. Bak het niet te lang door: je wil dat het ei lekker smeuïg blijft, en niet dat het droog wordt. Schep het roerei op een bord, doe er een lepel ricotta bovenop en maak af met wat zontomaatjes. Eet smakelijk!
Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: