Smaak van de week #32 | Surprise surprise

1
foodblog

Maakt de titel je nieuwsgierig? Als je écht geen geduld hebt, scroll dan door naar het einde. Dan kom je erachter wat de surprise is geweest is mijn week 😉

Mijn week begon bijzonder smaakvol bij Happyhappyjoyjoy waar de opening van de mosselweek plaatsvond. Ik schreef er al een artikel over, deze (plus een heerlijk recept!) lees je hier.  

Na de lunch was ik op tijd thuis en had ik zin om wat meer tijd te besteden aan koken. Ik maakte deze waanzinnige pesto van peterselie en amandel, welke ik in een heerlijk gerecht verwerkte…

Ik deed wat kabeljauw in de oven en smeerde er een dikke laag van de pesto overheen. Wat tomaatjes erop en smullen geblazen!  

Oooooww bah wat een rotweer! Ik kon in ieder geval wel meteen mijn nieuwe Supertrash regenboots aan 😉

Dinsdag genoot ik van een hele lekkere, echt Turkse lunch bij restaurant Ali Ocakbasi in Amsterdam. Ik ben zelf ook nog even de keuken in gedoken, erg leuk om te doen! Je leest hier snel meer over

Ik ben gek op verse vijgen, en Marley blijkbaar ook haha!  

Woensdagavond aten we heerlijk bij de Griek in Lelystad. Check die intvis op links! Mmmm….

Untitled

Wat een reis rond de wereld deze week! Orientaals, Turks, Grieks en ook nog eens Japans…  Donderdag smikkelden we van deze heerlijke sushi. Als we wat over hebben bewaar ik het voor lunch de volgende dag, yum =D

Dit is mijn topper van een trainer Mario. We hebben altijd zo’n lol tijdens het trainen dat ik bijna nog buikspierpijn van het lachen krijg. We hadden deze ochtend zo hard gelachen dat zijn bril er scheef van stond 😉

Nee nee, de reis rond de wereld is nog niet compleet! Vrijdag was ik bij een hele bijzondere lunch in Ron Gastrobar, waar de chef samen kookte met Hillel Tavakuli, chefkok van restaurant Pastel in Tel Aviv. Een Israelisch tintje dus, wat zeker smaakte naar meer.

1 x raden wie dit is 😉 Mini bolle Kel die stiekem een appeltje gejat heeft. Kijk mijn wangen dan haha! Net een klein knaagdiertje. Toen al een echte foodlover!  

Vrijdag was ik bij mama in Amsterdam en ’s avonds aten we onze favoriete zalmpasta. Ik bedenk me ineens dat ik dit recept nog niet met jullie gedeeld heb. Genoeg reden dus voor mij om dit snel nog een keer te maken, een goede foto te schieten en het dan met jullie te delen.

Zoals jullie misschien wel gezien hebben heeft mijn kapster mijn haar vorige keer heel subtiel roze gekleurd.  Ik vond het zo leuk en jammer dat het er al zo snel uit was, dat ik na het zien van Serena haar filmpje besloot om zelf aan de slag te gaan. De kleur is, uuhmmm, wel heel erg roze geworden =P  Maar ook dit was ik er snel uit en voor de volgende keer weet ik dat ik voor een iets lichtere tint ga. Wat vinden jullie er van?

Zaterdag gingen mam en ik richting East 57 waar ‘Taste of East’ plaatsvond: een event waarbij de leveranciers van het restaurant lieten proeven wat ze allemaal voor lekkers in petto hadden. En lekker was het! Oesters, een broodje pulled chicken, gin met cranberrysap, heerlijke kazen… We hebben gesmuld. Ik at al eens eerder bij restaurant East 57 en dat is ook een echte aanrader. Tip: laat het personeel je de wijn aanraden, daar zijn ze goed in en ze doen het met veel enthousiasme.

Aan mijn hoofd kan je al zien dat dit een behoorlijk ‘bijzondere’ ervaring was: cacao snuiven! Het poeder wordt een soort van omhoog geschoten en dan moet je het inhaleren. De geur was zo sterk dat ik het echt proefde. Het was niet vies maar ook niet super lekker, doe mij maar gewoon een stukje chocolade 😉  

Ik heb een nieuwe ontdekking gedaan! Wijnbar Glouglou in de Pijp is echt mega leuk. Een super cosy tentje, heel vriendelijk (en bekwaam!) personeel en die wijn. Oh my god die wijn. LEKKER! Ik ga hier absoluut een keer terug komen.

Jaaaa de surprise! Tig en Jel zijn vrijdag richting Barcelona vertrokken om vervolgens via Frankrijk terug te rijden naar Nederland. Ze zouden mijn vriendin Nicky onderweg in Nice opzoeken. Nu had ik samen met Nick en Jel bedacht dat het leuk was als ik ook kwam, zonder het aan Tigon te vertellen. Op de foto’s hierboven ben ik net aangekomen in Nice en geniet ik van een croissant avec marmelade met uitzicht op zee.
  

Ik was al vroeg aanwezig in ons appartement midden in de stad. Het weer is hier fantastisch dus ik trok mijn jurkje aan en ging een stukje lopen (en wijn scoren, maar dat terzijde 😉 ). De rest kwam tegen 9 uur ’s avonds aan. De deur van de kamer liet ik open en ik had me op het dakterras verstopt. Liet nu net Tigon als eerste naar buiten komen, en alsof hij het wist keek hij meteen mijn kant op. Surprise! Hij vond het superleuk en we trokken met z’n allen een lekker flesje open als goed begin van 2 fijne dagen.

Met goede vrienden ga je uit eten en als je in Frankrijk bent ga je heel lekker uit eten. We aten bij L’Atelier du port, een hele leuke bistro in Nice. Toe nam ik deze bijzondere aardbeiensoep, yum! Ik denk dat ik straks genoeg leuke Nice tips heb voor een artikel. Als jullie nog leuke tips hebben, let me know!

Over de auteur

1 comment

  1. Mariska 7 september, 2015 at 12:08 Beantwoorden

    Ziet er uit als een goede week zeg! Ron Gastrobar is echt één van mijn favoriete restaurants!

    Ik heb een tip voor je voor je haar, ik heb al tijden een rosé gloed in mijn haar. Mijn haar heeft ongeveer de zelfde kleur als het jouwe (en dus veel lichter dan Serena).

    Na het wassen maak ik mijn haar een beetje droog met een handdoek, meng ik zilver crèmespoeling (ik gebruik die van Guhl) met één à twee theelepels Direction Flamingo Pink en smeer dit vervolgens in mijn haar. Dit laat ik minimaal 15 minuten er in zitten en spoel het daarna uit.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: