Smaak van de week #39 | Beauty en blues

0
foodblog

Mijn afgelopen week stond grotendeels in het teken van beauty, en….ik nam mijn eerste kookvideo op!

Maandag begon heerlijk relaxt met een fijne gezichtsbehandeling bij Mooi Skincare in Abcoude. Binnenkort meer hierover =)   

Daarna ging ik naar Amsterdamse Poort om wat te werken bij Bagels & Beans. Ik koos voor deze heerlijke bagel met kip, humus en mango chutney.

Dit hebben ze dus bij de Albert Heijn in Watergraafsmeer. Je kunt je eigen olijfolie tappen, hoe cool!  

Ik at ’s avonds bij mijn neef en zijn vrouw een echt Hollands maaltje: stamppot andijvie!

Voor dat we dinsdag naar een concert in de Ziggo Dome gingen besloten we wat te gaan eten bij Ichi-E. Het smaakte prima maar mocht je overwegen hier te gaan eten terwijl er in de buurt een evenement is zou ik het je afraden. Ze serveren een evenementenmenu en de porties zijn veel te klein vergeleken met de prijs die je ervoor betaalt. Gemiste kans, jammer!

Jaaaa daar zijn we hoor, bij Eros Ramazzotti! Naast heel gezellig was het ook echt een tof concert, wat is hij live goed zeg =D

Jaaa m’n favo likeur 43! Ik draag hier mijn nieuwe 70’s style rokje van de Zara en gestreepte cropped  turtleneck van H&M.IMG_4351

Ik probeer altijd te zorgen dat ik zo min mogelijk food waste heb en daarom maakte ik een maaltje van zo ongeveer alles wat ik nog had liggen: gewone aardappel, zoete aardappel, courgette, champignons, knoflookworst, artisjok, witte bonen, mais. Eerst de aardappels met wat olie en kruiden zo’n 20 minuten in de oven, dan de rest erbij en nog eens 20 minuten. Hartstikke makkelijk, super lekker en ook nog eens heel fijn dat je alle die 1/4 courgette of 11/2 aardappel waar je normaal niet veel mee kan toch kunt gebruiken.

Oeh yes ik kan eindelijk mijn lievelingsontbijt weer maken! Van Enjoy Natural ontving ik een nieuwe pot van hun plant proteïne blend met cacaosmaak. Het is een eiwitpoeder waar geen dierlijke producten aan te pas komen: de eiwitten worden namelijk uit planten gehaald. Raw en vegan dus, en het helpt bij afvallen en spieropbouw. Wat ik het belangrijkste vind: als je er een smoothie van maakt is het zo lekker!

Lunch on the go! Van Bieze ontving ik vorige week die leuke schaal met bakjes salade erop. Ik heb ontdekt dat ik ze heel erg lekker vind: ze zijn bijzonder goed op smaak en makkelijk mee te nemen. Ik weet dat ze ook bedoeld zijn om door de sla te doen, maar stiekem vind ik het wel erg makkelijk dat ze zo mee de trein in kunnen 😉

Foto 09-11-15 09 26 47Dit licht flatteert volgens mij echt niemand 😉 maar het leek me toch wel aardig jullie het eindresultaat van mijn permanente eyeliner te laten zien. Donderdag ging ik weer naar Sjoerd die mijn super subtiele eyeliner iets zichtbaarder maakte en zelfs een hele kleine wing aan het einde heeft gemaakt (als je goed kijkt zie je het licht omhoog lopen in de buitenhoek van mijn oog). Op de foto is de lijn iets dikker en zwarter dan het eindresultaat zal zijn. Mijn oog is hier ook nog rood omdat het echt net gezet was, maar ik denk wel dat je een goed beeld krijgt zo. Het is nu, een paar dagen later, bijna genezen dus ik zal voor volgende week een goede foto proberen te maken. Mocht je vragen hebben over het zetten van zo’n eyeliner mag je me altijd een berichtje sturen.

Na mijn behandeling bij Sjoerd sjeesde ik door naar SLA om – met een lekker vers sapje – samen met Jantine te proosten op onze leuke nieuwe samenwerking. Jantine maakt vanaf nu deel uit van de Goodfoodlove redactie, dus jullie zullen zo nu en dan een recept of artikel van haar hand lezen. Ik ben super blij want het gaat heel goed met Goodfoodlove, en om alle plannen uit te voeren kan ik deze hulp perfect gebruiken!

Jaja dat is haar, Jantine op rechts! We gingen samen naar de boekpresentatie van Guilty Pleasures, het eerste boek van Sabine van Oh My Foodness. En wat een boek, heerlijk! Het staat bomvol met recepten waar het water je van in de mond loopt. Een review én een fantastisch recept uit het boek kan je snel verwachten.

IMG_4399

Deze drukke dag was nog niet voorbij, want ’s avonds ging ik gezellig met mam eten bij restaurant Stedelijk, dat bij het stedelijk museum op het museumplein hoort.

Vrijdag was het weer tijd voor wat beauty! Ik bracht – na een kleine shopsessie in Almere – mijn middag door bij Salon B. Ik vind het altijd zo’n fijn rustmomentje: vers sapje, lekker broodje erbij, stapel tijdschriften en gezellig bijkletsen met Seline.   

Immer charming met dit gekke robot ding haha! Hier zijn mijn highlights aan het intrekken. Omdat haren vrij geel worden wanneer er blondeer in gaat, doet Seline er altijd toners doorheen om de kleur koeler te maken. Omdat ze van mij altijd los mag gaan, gaan er vaak kleurtjes in. Helaas overleven deze slechts een paar wasbeurten, maar daarna blijft er een mooie, frisse blonde kleur over. Voordeel van dat het slechts kort blijft is dat ze wat gekker kan doen met kleuren. De eerste 1-2 weken na mijn kappersbezoek zie ik er dan ook vrij funky uit, en daarna ben ik weer ‘gewoon’ blond (wat overigens nog steeds een hele mooie kleur is).

Tadaaa! Mijn koele blonde haar met tonen van grijs, lila en roze. Ik zag op de Salon B Instagram dat iemand het ‘candy grey’ noemde en dat vind ik wel een treffende benaming. Dankjulliewel allemaal voor de leuke reacties op mijn nieuwe haar op Facebook en Instagram! – blouseje is van Primark

Ik wist het eigenlijk al maar dit gerecht bevestigt het weer: je hebt niet veel ingrediënten nodig om iets heel lekkers te maken. Deze aubergine gevuld met gehakt en wat tomaat zijn geïnspireerd op het recept uit Jamie Olivers nieuwe kookboek. Wat was dit lekker! Recept komt eraan =)


Zaterdag gingen we naar de verjaardag van de zoon van vrienden, die deze te gekke superhelden taart had. Extra leuk: de taart was gemaakt door de zus van Bri, die vorig jaar zomer ook de prachtige Goodfoodlovetaart maakte.

Foto 08-11-15 14 57 19

I’ve got the blues! Afgelopen weekend werd het Batavia Blues festival georganiseerd in Lelystad. Hoewel het niet helemaal onze muziek is gaan we er altijd even heen omdat het zo gezellig is. Was ook dit keer weer het geval 😉 Voor de kenners: Jan Akkerman was er ook. Ik vond vooral de band Mojo man leuk. 

Mmmm wat een heerlijk ontbijtje op de zondag! Van Abbot Kinneys ontving ik deze kokosyoghurt die ik direct tot mijn absolute favorieten heb gerekend. Het is zuivelvrije yoghurt op basis van kokosmelk en het is gewoon idioot lekker. Ik weet niet heel zeker of ik goed tegen lactose kan (met mijn buik ging het stukken beter toen ik stopte met melk drinken) dus ik vind het wel een goede test om vanaf nu deze yoghurt te gebruiken (in plaats van Skyr wat ik nu gebruik) en te kijken of ik verschil merk.

Lights, camera…action! Zondag nam ik mijn allereerste kookvideo op met Tig als mijn charmante cameraman. Ik vind het makkelijker om in selfie modus filmpjes te maken, nu keek ik de hele tijd of hij niet moest lachen haha. Maar het staat er goed op!

En dit is het resultaat! Niet verkeerd, zo uit de magnetron toch? Het filmpje en recept kunnen jullie deze, of volgende week verwachten =)

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: