Zo maak je in 7 stappen de perfecte salade

0
perfecte salade

Een goedgevulde salade is het perfecte summer food. Het is lekker, gezond en fris: perfect als lunch of als lichte avondmaaltijd. Nu kan je met salade oneindig variëren, maar ik merk dat ik nog wel eens terugval in mijn standaard repertoire. Heb jij dat ook? Dan ga ik je helpen!

In de nieuwste Smaak & Style video laat ik je in 7 simpele stappen zien hoe je de perfecte salade maakt. Niet alleen qua smaak natuurlijk, want het oog wil ook wat. Heb je de tafelstyling video al gezien, die ik samen met Biano en Hygge styling maakte? Daarin wordt uitgelegd hoe je stap voor stap een tafel mooi dekt. Deze nieuwe video sluit daar perfect op aan: op een mooi gedekte tafel wil je natuurlijk ook eten serveren dat er lekker uit ziet =)

De perfecte salade

Ging het misschien een beetje snel? Hierbij nog eens de 7 stappen:

Stap 1 – de basis: bladgroenten

Veldsla, rucola of eikenbladsla: kies als basis de bladgroente die je lekker vindt.

Stap 2 – een bite

Voeg een ingrediënt toe met een bite. Komkommer, radijs of groene aspergetips zijn hier perfect geschikt voor, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan wortel of maïs.

Stap 3 – iets zachts

Als tegenhanger voor de bite voeg je iets zachts toe, zoals tomaat, avocado of zoete aardappel (gegaard in de oven). Pompoen is ook erg lekker.

Stap 4 – iets spannends

Verse kruiden: basilicum, koriander, munt of bieslook geven nét die bijzondere smaak aan je salade. Of voeg een schep humus toe voor een spannende twist

perfecte salade

Stap 5 – eiwit

Om te zorgen dat je salade een maaltijd wordt, voeg je iets met eiwit toe. Denk aan kip, een eitje of kaas. Voor een plantaardige optie kan je gaan voor linzen, peulvruchten of tofu.

Stap 6 – een crunch

In de salade gaat het niet alleen om smaken, maar ook om structuur. Een crunch voegt dat toe, bijvoorbeeld in de vorm van nootjes, croutons of pitten en zaden.

Stap 7 – dressing

Tot slot de dressing: een salade is zonder dit natuurlijk niet compleet. De dressing is altijd op basis van een olie en iets zuurs (azijn of citroensap), want dan mengt het goed. Maak op smaak met bijvoorbeeld peper, zout, knoflook, tabasco of mosterd.

Hoe zou je jouw favoriete salade opbouwen? Laat je reactie achter in de comments. Je mag natuurlijk ook laten weten wat je van de video vindt =)

perfecte salade

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

in de doelen

In de Doelen in Rotterdam

Wat een eer. Aan het einde van de zomer kreeg ik de primeur om aanwezig te zijn bij het persdiner in het gloednieuwe In de ...