Courgette spaghetti met tomaat, mozzarella en pesto

2
courgette spaghetti

De laatste tijd voel ik me wel eens een student door de manier waarop ik soms leef. Ik ben altijd onderweg en niet vaak thuis. Vaak ben ik voor werk in het buitenland, dan kom ik terug en heb ik etentjes gepland en dan kan het zomaar voorkomen dat ik weken niet kook. Niet vaak koken betekent ook dat ik niet zoveel verse dingen in huis heb. Als ik dan een keer thuis werk en ik wil lunchen, lag er vroeger altijd wel een leftover van de avond ervoor; iets wat ik zelf gemaakt had. Nu ben ik vaak aangewezen op een cracker met pindakaas en sambal haha. Ook lekker, maar toch net even anders.

Ik merk ook dat als ik dan ‘moet’ koken, ik er niet altijd zin in heb. Wow, heb ik het echt gezegd? Ik ben gek op eten en koken was altijd een van mijn grootste hobby’s, maar ik ben er gewoon soms even uit. Vroeger snapte ik nooit dat mensen geen zin hadden om te koken, maar nu kan ik daar zeker in komen. Niks aan de hand voor Goodfoodlove overigens, ik blijf jullie voorzien van lekkere inspiratie op het gebied van eten, drinken, reizen en andere dingen die het leven leuker maken.
Maar goed, even terug naar de reden dat ik af en toe als een student leef. Ik ging laatst dus eten maken, wilde iets gezonds maar had geen zin om al te moeilijk te doen. Er lag nog mozzarella en ik had nog wat tomaatjes, maar alleen salade caprese vond ik niet genoeg. Ik bedacht dat ik weer eens zin had in courghetti: spaghetti van courgette. Toen bedacht ik me ook dat dat vast prima te combineren was met caprese en voilà: het idee voor dit recept was geboren. Het is super simpel, zo klaar en dus echt hartstikke lekker! Perfect voor een avondje ‘niet zo’n zin om te koken’, maar wél lekker en gezond eten. Enjoy!
courgette spaghetti

Dit heb je nodig

Spirellisnijder

Ingrediënten

Voor 2 personen

1 courgette
2 tomaten
1 bol (buffel)mozarella
2 el pesto
Handje verse basilicum
Goede olijfolie
Peper & zout uit de molen

Zo maak je het

Maak dikke spaghettislierten van de courgette met de spirellisnijder. Leg dit op het bord en roer en een flinke eetlepel pesto doorheen. Snijd de tomaat en mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgette. Maak af door er wat olijfolie overheen te sprenkelen en peper en zout naar smaak. Wat basilicum bovenop, en klaar ben je. Eet smakelijk!

 

BewarenBewaren

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: