Ad

De allerlekkerste snackreep met pindakaas & chocolade

1
gezonde snackreep

Het werd wel weer eens tijd voor een heerlijke snackreep, vinden jullie ook niet? Ik vind dat altijd zo lekker, zo’n zelfgemaakte reep waar je dan de hele week van kan genieten. Als ik naar mijn statistieken kijk zijn jullie het hier mee eens, want het recept voor de snackreep is sinds hij online staat super populair. Na 3 jaar wordt het tijd voor een update van deze topper, en Calvé pindakaas heeft me daartoe geïnspireerd. Ik zal jullie vertellen waarom.

Calvé nodigde me uit in hun fabriek, om te zien hoe Calvé pindakaas gemaakt wordt én om zelf pindakaas te maken. Dat liet ik me natuurlijk geen 2 keer zeggen, want ik ben een echte peanutbutter lover. Wanneer je de pot voor het eerst open doet… Een geluksmomentje noemen ze dat 😉 Of dat je de pot zó leeg maakt dat het glas compleet helder is en je niet ziet dat er ooit pindakaas in gezeten heeft. Herkenbaar?

Naast het welbekende broodje pindakaas (wat ik vroeger graag combineerde met hagelslag of met banaan, honing en vlokken) pak ik de Calvé pot er ook graag bij wanneer ik iets lekkers ga bakken.

Snackrepen met pindakaas zijn een match made in heaven. Snickers was vroeger altijd mijn favo candy bar, en wanneer je deze repen proeft dan lijkt het net alsof je er een eet. Maar dan nog veel lekkerder 😉 Het mooie van deze reep is dat er geen toegevoegde geraffineerde suiker in zit, je op de havermout lang kunt teren, de pindakaas zorgt voor onverzadigde vetten en eiwitten (welke goed zijn voor & na het sporten omdat het bijdraagt aan groei en herstel van spieren!) en de pure chocolade zorgt ervoor dat je extra gelukshormoon aanmaakt.

calve pindakaas

Wist je trouwens dat er in de gewone Calvé pindakaas (met bruine dop) geen suiker toegevoegd is? Ik hoor mensen soms roepen dat het niet goed voor je is omdat er suiker in zit, maar er zit dus helemaal geen suiker in! 85% pinda’s, 14,4% plantaardige olie & vet en wat zout (0,6%), that’s it. Niks meer, niks minder. Ook geen gekke kleur- en smaakstoffen dus.

Dit heb je nodig

Keukenmachine (hakmolen) of blender | steelpannetje | bakblik | bakpapier

Ingrediënten

200 – 250 gram havermout | 15 – 20 dadels zonder pit (hangt af hoe groot en ‘sappig’ ze zijn) | 3 el. Calvé pindakaas (pot met de bruine dop) | 3 el. honing | 1 reep 70+% pure chocolade (ongeveer 100 gram) | kaneel naar smaak, ik gebruikte zo’n 2 tl. | 3 – 4  eetlepels rijst- of amandelmelk (of andere plantaardige melk)

gezonde snackreep

Zo maak je het

Doe de havermout, dadels, pindakaas, kaneel en honing in de blender en laat draaien tot er deeg ontstaat wat korrelig en plakkerig is. Bij te droog deeg voeg je wat dadels toe, bij te nat deeg wat havermout.

Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de chocolade met de melk in een pannetje en laat al roerend (langzaam!) smelten. Doe het deeg in het bakblik, druk het stevig aan en verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant. Probeer je nu in te houden om de reep niet meteen op te eten en plaats het blik in de koelkast, voor minimaal een uur. Wanneer de chocolade gestold is en de reep stevig, kan je hem zo aan het bakpapier uit het blik halen. In stukjes snijden, bewaren voor de hele week of gewoon in een keer opeten. Mag allemaal 😉

TIP: vries de repen in en geniet van je eigen, overheerlijke pindakaas-chocolade ijsreep

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Calvé

Over de auteur

1 comment

  1. Lydia 4 oktober, 2016 at 16:55 Beantwoorden

    Ik ben gek op pindakaas, maar gebruik zelf altijd 100% pinda (dus geen toevoeging van andere plantaardige vetten). Deze is doorgaans dunner dan de gewone Calvé pindakaas. Kan ik dit ook gebruiken? Of heb ik de extra vetten uit de gewone pindakaas nodig voor het uitharden? Alvast dank! 🙂

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: