Smaak van de week #33 | Une semaine Française

0
foodblog

Une semaine Française, oftewel een Franse week, is hoe ik mijn afgelopen week het beste kan omschrijven. Zoals jullie in de vorige Smaak van de Week al konden lezen verraste ik Tigon met een bezoek in Nice waar ik tot dinsdag was. Woensdag en donderdag op kantoor en vrijdag ging ik opnieuw richting Frankrijk, dit keer naar de stad van de liefde. Wat ik daar ging doen? Lees maar snel mee…

Mijn maandag bestond heerlijk relaxen op het strand: zonnen, zwemmen en zelfs een (bijzondere) Thaise massage.

Bij een lekkere stranddag hoort een lekkere lunch en omdat we aan zee zaten koos ik voor een heerlijke salade met fruit de mer.

Eigenlijk wist ik het al, maar ik heb dus ontdekt dat ik een soort ‘cat magnet’ heb. Werkelijk overal waar ik kom zie ik wel een kat. Ik móet dan altijd even stoppen om het beestje te aaien en ik kom zelden of nooit een valse kat tegen (heeft denk ik te maken met hoe je ze benadert – je ziet gauw genoeg of ze geaaid willen worden of niet). Dit beestje was ontzettend lief en liep een stukje met me mee. Ook poseerde ze met haar staartje in de lucht voor Nicky haar camera =)

Na dinsdag lekker gegeten en geshopt te hebben in het oude centrum van Nice lagen we nog wat uurtjes aan het strand. Wat kleurt het oranje van de Aperol Spritz goed bij het blauw van de zee he 😉

Dinsdagavond zat het er helaas al weer op voor Nicky en mij. Wat was het een feestje! Je hoeft echt niet lang op vakantie om er even tussenuit te zijn, dit was heerlijk =D

Terug naar Nederland aan boord bij mijn oude werkgever Transavia. Al heb ik honderden keren gevlogen (nee, niet overdreven, ik ben stewardess geweest), het uitzicht blijf ik magisch vinden.

Omdat ik te laat was voor de laatste trein naar Lelystad sliep ik bij Nick in Amsterdam. Daar word je dus wakker met dit uitzicht, wat een plaatje he?

Er moet toch ook écht nog gewerkt worden deze week! En hard ook, deze foto maakte ik toen iedereen al naar huis was. 

Ik had deze week gewoon echt even geen zin om te koken, maar ik wil natuurlijk wel altijd lekker en vers eten. Vriendin Giga is heel actief op Thuisafgehaald.nl en ze had deze heerlijke noodels met teriyaki zalm gemaakt. Ze had er echt werk van gemaakt met de zelfgemaakte chilisaus en het flesje Chardonnay erbij. Heerlijk!

Uhm tja…. nog steeds geen zin om te koken 😉 Donderdag moest ik even de stad in en at ik deze pasta met tomaatjes en Parmezaan bij de La Place. Niet verkeerd.  

Vrijdag moest ik voor dag en dauw op want…. ik ging met deze toffe groep naar Parijs! Het was een opdracht voor NS international en dus gingen we met de trein. Om 10.30 uur stonden we midden in Parijs en kregen we 8 uur de tijd om de stad te ontdekken en ‘musts’ te verzamelen. Je raadt het waarschijnlijk al: ik ging op zoek naar musts op het gebied van eten & drinken. Tijdens de terugrit schreven we onze stukken welke worden gebundeld in een e-book over Parijs, dat NS speciaal uitbrengt. Meer hier over volgt snel!  

Wat is Parijs ontzettend mooi zeg! Hier sta ik voor het prachtige Louvre, wat is dat indrukwekkend groot. Het was heerlijk weer dus ik kon meteen mijn nieuwe jurkje van Gybizia aan. Hij is helemaal van kant en de mouwen hebben ruches. Een lief en romantisch jurkje dus, en door de kleur vind ik hem ook een beetje tropisch.

Foto 14-09-15 11 12 20

Zaterdag 12 september; mijn allerliefste Tig en ik zijn vandaag 5 jaar samen! 5 jaar alweer, wat gaat de tijd hard. En wat hebben we het top samen =D Ik vind het trouwens helemaal niet raar dat ik nooit op hem uitgekeken raak, kijk dan hoe leuk hij is ♥ Deze foto is trouwens gemaakt in Nice een paar dagen geleden.

Vrijdagavond kwam ik heel laat thuis uit Parijs en omdat het al na 12en was, was ons jubileum al begonnen 😉 Tig heeft me ontzettend verrast en verwend met dit prachtige horloge en armband van Micheal Kors. 

Ziggy was natuurlijk ook weer erg blij met mijn cadeau en besloot dat het tasje ook prima dienst doet als mandje.

Zaterdag moesten de mannen wat kluswerk doen in Haarlem, dus mijn schoonzusje, nichtje en ik gingen mee zodat we even het centrum in konden. Wat is het toch een leuke stad! We lunchten (of eigenlijk was het een laat ontbijt) bij Anne & Max waar we dit heerlijke ontbijt voor 2 deelden. Oeuffs en cocotte, broodjes, lekker beleg, yoghurt met fruit, vers sap, croissants… Het was echt heel uitgebreid en mega lekker. Aanrader als je in Haarlem bent!

Om ons 5 jaar samenzijn te vieren reden we ’s avonds naar Elburg om te eten bij Da Pietro, een Italiaans restaurant dat meerdere mensen ons aangeraden hadden. En ik begrijp nu waarom, wat een leuke zaak! Het eten was zo lekker: bijzondere combinaties, heerlijke smaken, verse ingrediënten en alles was zo mooi opgediend. De service was ook nog eens heel erg leuk en vriendelijk. We hebben er absoluut een favoriet bij! Vinden jullie het leuk als ik in een los artikel wat meer vertel over deze ontdekking? 

Zondag sloten we de week waardig af: La Cage in de Reguliersdwars organiseerde de T-dansant, gehost door Diva Mayday (rechts onderin op de foto). Denk bubbels, oesters, een DJ, Gin & Tonics en heel veel gezellige mensen. Een fijne zondag en een top afsluiter van het weekend!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: