Pigs & Punch >> Cocktailbar, Restaurant & Pork Heaven in Amsterdam

0
spareribs

De culinaire poort naar ‘pork heaven’ is geopend: Pigs & Punch Amsterdam! En wel – na een flinke metamorfose – op de plek waar eerst de Amsterdamse spareribs-held Mystique was gesetteld. Bij dit varkenswalhalla laten ze weinig aan de verbeelding over. Verwacht gerechten waarin varken, varken en nog veel meer varken de hoofdrol speelt. Het moet gezegd worden dat ik dus diep van binnen niet zo’n varkensvleesfanaat ben, laat staan dat ik de brand new pork place to be op m’n food bucket list zou zetten. Maar hé moet je soms uit je food comfort zone stappen en gewoon dat ‘varkentje gaan wassen’, niet waar?!

Interieur

Pigs + punch + cocktails

Bij binnenkomst word je meteen voor het dilemma gesteld: cocktailbar beneden, restaurant boven. Aangezien m’n buik om behoorlijk wat aandacht vroeg, viel m’n keuze op het tweede. Verwacht hout, veel (gekleurd) hout: van tafels en stoelen tot de vloer en zelfs deels de wanden. Een resto met body waar je meteen het gevoel krijgt dat je aan het juiste adres bent voor een stuk stoer vlees. Al snel werd die verwachting werkelijkheid.

Get ready to dig in, and pig out!

Oké, als je naar deze nieuwe hotspot in hartje Amsterdam wil, is het op zich wel handig samen met vlees óf met een spareribs fan met hoofdletter ‘F’ te gaan – yess dat is m’n boyfriend. Dat gezegd hebbende, was het zelfs voor mij als geen rasechte vleesliefhebber letterlijk en figuurlijk een finger lickin’ lekkere avond. Gewoon, omdat het vlees van super goede kwaliteit was én de chefs het hadden bereid zoals het hoort.

drankjes

We trapten af met een yummy punch die lekker lag te dobberen in het met rozenblaadjes gevulde badkuipje, en gedronken kon worden uit stenen witte vuisten, hoe origineel is dat! Ronde #1: De chefkok verraste ons met de Shredder, oftewel pulled pork met BBQ-saus. Had je het vlees eenmaal op dan kon je het met een shotje whiskey glijdend door het mergbeenbot aftoppen. Hef-tig!

Ronde #2 was de pork platter: spareribs, pulled pork, worstjes en varkenswang. Hoe ze het zelf mooi zeggen: ‘Get ready to dig in, and pig out!’ Stuk voor stuk waren het top stukken vlees! Ronde #3 – voor als je nog een gaatje overhebt of gewoon een enorme zoetekauw bent: holy cannoloni met chocolademousse en de crème de la crème brûlée. Allebei aanraders, maar be prepared dat ze behoorlijk zoden aan de dijk zetten! Oh en niet te vergeten het personeel: wat een toppers! Geen ‘Amsterdamse arrogantie’ te bespeuren, maar oprechte interesse en gastvrijheid. Tip: je kan de chefs een biertje geven als bedankje…en blij dat ze waren!

dessert

Vegetarisch eten @ Pigs&Punch

Als je denkt dat deze hotspot alleen maar varken, varken en nog veel meer varken op het menu heeft staan, dan heb je het bijna goed. Want ook aan de veggies onder ons is gedacht. De keuze is niet reuze: één voor- (‘That’s not pork, that’s an impasta’) en één hoofdgerecht (Meatless Madness). Maar op basis van mijn ervaring kan het niet anders dan dat het smaakvol gaat zijn.

Oef, wat zaten wij propje vol zeg! Na de overload aan food en alcoholische versnaperingen hebben we de cocktailbar geparkeerd voor de volgende keer, want ja die gaat er komen!

 

Cheers,

SharMADNESS 😉

pigs & punch

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

eton mess met oreo

Snelle Eton Mess met Oreo

Deze Eton Mess is ontstaan uit ‘nood’ en bleek achteraf een groot succes te zijn. Op een zondag kwamen vrienden eten en ik had allemaal ...