Wat ik heb geleerd van dating apps

2
dating apps

Daten. Iets dat ik 6 jaar lang niet gedaan had (want relatie) en waar ik afgelopen 1,5 jaar aardig geoefend in ben geworden. Nu vat iedereen het woord ‘daten’ anders op, maar hoe je het ook wendt of keert: daten via apps als Inner Circle is léuk! En grappig. En soms suf. Maar vooral heel erg leerzaam.

Kleine side note: ik val op mannen, en dat is ook het oogpunt waarvan uit ik dit stuk schrijf. Ik wil niemand passeren, stigmatiseren of mensen in hokjes plaatsen. Dit schrijf ik gewoon vanuit mijn oogpunt en als jij jezelf erin herkent is dat extra leuk =)

  1. Ze zijn zo leuk als hun slechtste foto

Les numero uno: als er 1 foto bij zit waarvan je ‘neeeuuuh’ denkt, dan vind je hem waarschijnlijk ook niet leuk. En dan heb ik het niet perse over knap/niet knap, maar over zijn uitstraling. Onthoud daarbij dat mannen wel altijd hun beste foto’s plaatsen: “Ik weet hoe ik mezelf moet verkopen”, aldus een goede vriend.

  1. Mannen zijn koning kut openingszinnen bedenken

Sorry heren, maar jullie maken er af en toe echt een poppenkast van. Mannen blijken namelijk kóning slechte openingszinnen bedenken. Van “Ik hou ook van eten en drinken, we zijn de perfecte match!” tot “ik zie hier een femme fatale die te weinig doet” (excuse me?!); ik heb heel wat ‘pareltjes’ voorbij zien komen.

  1. Een date is altijd leuk. Zo niet, dan toch

Natuurlijk kan een date helemaal ruk zijn, en dat het totaal niet klikt. Maar dan nóg is het goed. Waarom een date echt altijd leuk is:

  • het is helemaal flut – je hebt een goed verhaal voor je vrienden
  • het is wel leuk – je doet even iets anders dan Netflixen
  • er is een vriendschappelijke klik – je hebt een nieuwe vriend gemaakt
  • er is een vonk – je hebt een extra leuke avond, en misschien zelfs wel vlinders!

Hoe dan ook: de uitkomst is positief, onthoud dat.

  1. Vrijgezellenradar

Het klinkt misschien een beetje banaal, maar een dating app als Inner Circle comes in handy als je op stap bent. Klik ‘nearby’ aan en je kunt zien wie er in jouw buurt is – en vrijgezel. Daarbij heb je meteen een goede openingszin. ‘Jij bent Tim, toch?’. Subtiel is het niet, maar het werkt wel. Trust me 😉

Kleine edit: ik besprak mijn verhaal met wat mannelijke vrienden (ook actief op IC) en zij kwamen met punt 4 aan. Stappen, om je heen kijken, iemand herkennen en iets zeggen in de trant van ‘he, wij zijn toch een match?’ schijnt bijzonder goed te werken bij de heren.

Wat is jouw ervaring? Heb jij dezelfde dingen geleerd als ik, of misschien wel andere dingen?

Download The Inner Circle HIER en kijk of jij het net zo ervaart als ik!

dating apps

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Inner Cirlcle

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: