The Meets >> Vegan hotspot in De Pijp Amsterdam

0
interieur the meets

Healthy hotspots, juicebars en saladebarren ploppen als paddenstoelen uit de grond. Stuk voor stuk claimen ze gezond te zijn, maar fingers crossed dat je bij zulke spots niet tóch verrast wordt door chemische E-nummers, geraffineerde suikers en andere toevoegingen.

The Meets eatery is een healthy hotspot in het hart van de Amsterdamse Pijp, waar ze niet alleen claimen gezond eten te hebben, maar het ook écht al hun beloftes nakomen. Als lekkerbek wil ik graag zo min mogelijk troepjes in m’n eten, maar come on het moet wel lekker blijven hoor. Ik nam de proef op de som of dat ze dat voor mij konden waarmaken!

80% plantaardig, 20% dierlijk

Een grote groep doet het en masse als hype, voor de ander is het een lifestyle of noodzaak: vegan eten. Ik was er nooit zo mee bezig, totdat ik erachter kwam dat m’n buik niet heel happy werd van te veel lactose, een suiker dat in alle melkproducten zit. Dan ga je dus vanzelf sneller vegan food én hotspots uitproberen.

Zo ook The Meets eatery! Zij hanteren de 80/20-regel: 80% plantaardig, 20% dierlijk. Dat is dus super als je tafelgenoot iets minder voor vegan food voelt. Verwacht regelmatig wisselende, handgemaakte gerechten van lokale, eerlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten zonder chemische blegh. Hun concept: 100% lekker eten dat ook nog eens goed voor je is. Denk aan o.a. de matcha green bowl, shakshuka, farinata, salades en beef burger. Sounds great! En dat is het ook kan ik je vertellen.

Acai Bowl

Vegan food and many many more


Van wakey breaky, hippe blue latte tot all-day menu, van ’s ochtends rond brunchtijd tot ’s avonds laat inclusief biertje of biologisch wijntje. Het is hier in een laidback ambiance goed vertoeven. Vanzelfsprekend ben ik voor de vegan pancakes gegaan, want ja overal waar ze maar op de menukaart shinen, moet en zal ik ze geprobeerd hebben. Plus ik bestelde de green surprise: mix van groene groenten en fruit. Lekker, lekker!

Het relaxte, down-to-earth personeel verraste me met een zeeblauwe blue latte met het spirulina. Kijk, als je weet dat iets heel gezond is, dan wil je het wel drinken, maar dit was voor mij net iets too much haha. Daarentegen genoot m’n tafelbuuf er zichtbaar van, tsja smaken verschillen. Als zoetekauw kom je er trouwens ook goed aan je trekken, dankzij vegan bakker Willem-pie. Van look-a-like Twix zonder schuldgevoel tot açai cheesecake. En mocht je nu eens een avond geen zin hebben om te koken en je wil toch gezond en vers eten dan kan je ook nog voor take-away gaan.

Deze gezonde (vegan) hotspot is zeker weten het proberen waard. Geen geitenwollensokkengedoe als je dat beeld nog steeds bij vegan hotspots hebt, gewoon in een fijne setting super lekker eten dat toevallig ook nog eens top is voor je lichaam, win-winsituatie!

 

Cheers,

Sharmaine

interieur the meets

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: