Kenkô, feel good producten met een eerlijk verhaal

1
Kenko feel good producten

Een nieuwe bups aan 100% natuurlijke producten is upcoming en here to stay. Allemaal leuk en aardig hoor die parfum, kleur- en geurstoffen, maar dus nergens voor nodig. We worden met z’n allen niet alleen steeds bewuster van wat we eten, maar net zo goed ook wat we zoal op onszelf smeren en sprayen. Is product x wel écht gezond voor mij? Gelukkig is de keuze inmiddels reuze! Bij mijn eigen zoektocht naar de beste natuurlijke producten kwam ik uit bij Kenkô, een eerlijk merk waar ik je graag kennis mee wil laten maken. 

Denk dat het inmiddels een jaartje is geleden dat ik mijn overload aan producten in m’n badkamerkast eens flink onder de loep nam. Ik probeerde al een tijdje beter te letten op wat ik at. Liefst zo min mogelijk bullshit en onbewerkte producten was m’n insteek. Op een gegeven moment breidde dit hersenspinsel zich verder uit naar verzorgingsproducten. Want waarom wel gewoon producten gebruiken waar chemische troep in is verwerkt? Nu moet je weten dat ik hier echt niet met alles in wil doorslaan. Eigenlijk zoek ik vooral naar ‘gezondere’ alternatieven van producten die ik dagelijks gebruik. Denk aan deodorant, dag- en nachtcrème, reiningsgel, maar ook mascara. En in mijn zoektocht naar een natuurlijke mascara ben ik in contact gekomen met…Kenkô!

Kenko feel good producten

Say hi: Kenkô in een notendop

Kenkô, het Japanse woord voor ‘gezond’, is een online multi brand store waar je feel good producten kan kopen. Of iets specifieker: producten zonder schadelijke toevoegingen, maar mét liefde voor mens, dier en natuur gemaakt. Françoise en Eveline hebben het in 2016 samen opgericht. Wat ik zo mooi vind aan Kenkô is dat ik vanaf moment één oprecht het gevoel had dat ik aan het juiste adres voor natuurlijke producten was. Ze delen elk ‘behind the brand’ verhaal en zijn 100% transparant. Heb je vragen, dan ben je gegarandeerd van een eerlijk antwoord! En je kan er werkelijk waar terecht voor van alles: van deodorant tot nagellak, en van raw chocolade tot matcha for cooking. 

Schoon schip maken

Zoals gezegd ben ik ergens vorig jaar begonnen met het ontgiften van m’n badkamerkastje. Op een gegeven moment zocht ik alternatieven voor onder andere mijn gezichtsmaskertje en mascara. Uiteindelijk ben ik bij het Charcoal Manuka masker en mascara van Ere Perez uitgekomen, aanraders! En je weet zeker dat dat wat het product belooft niet met allerlei onnodige marketing is aangedikt: het doet wat het belooft. Tuurlijk moest ik in het begin even wennen, het was wel even iets anders dan m’n Dior mascara. Alleen als je weet dat het een beter product voor je is, dan wil je je wel overgeven aan dat ‘wenproces’.

Kenko Box - feel good productenKenkô Box: laat je verrassen

Last but not least is de Kenkô box waar ik je graag van op de hoogte wil brengen. Dit is een (gift)box gevuld met een selectie van bijzondere feel good producten. Om de twee maanden selecteren de owners hun nieuwe faves. Wat zal er binnenkort in zitten? Super leuk cadeau-idee ook trouwens!

Over het algemeen zijn de ‘niet-giftige’ producten wel een stukkie duurder. Mijn tip: Maak gewoon lekker eerst op wat je nog hebt staan, en stap dan langzaamaan over op natuurlijke varianten waar jij je goed bij voelt.

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: