Espresso Martini >> Zo maak je de populairste cocktail du moment

0
espresso martini

Wat kies je liever na het eten: koffie of een cocktail? Als het lastig vindt om te kiezen omdat je – net als ik – van allebei houdt, is de Espresso Martini helemaal iets voor jou. Deze koffiecocktail is momenteel aan een enorme opmars bezig en ik begrijp wel waarom. Het is VET lekker!

De Espresso Martini bestaat nog niet eens zo gek lang: het werd 30 jaar geleden uitgevonden in een bar in Londen. Een vermoeide klant wilde een cocktail, maar wist niet welke. “First wake me up, then f*ck me up” was haar verzoek. En zo ontstond de cocktail; een combinatie van espresso, vodka en gesuikerd water.

Dankzij een goede vriend en restaurant Staring @ Jacob X KU West wist ik al hoe lekker deze cocktail is, en daar werd ik laatst op het Amsterdam Coffee Festival weer even goed aan herinnerd. Toen ik daar gezellig met collega-bloggers aan dit fijne drankje stond te nippen wist ik het zeker: dit moet met jullie gedeeld worden! En, het is na het eten weer eens wat anders dan Baileys 😉

espresso martini

Shaken maar!

Een goede cocktailbar is the place to be om een Espresso Martini te bestellen, maar je kunt het ook zeker zelf thuis maken. Nu zijn er vast verschillende manieren waarop je deze cocktail kunt maken, maar dit vind ik de lekkerste. Niet te moeilijk, en je hebt er ook geen gekke dingen voor nodig. En ohja, als je geen martiniglas hebt: een ander glas op een pootje will do.

Dit heb je nodig

Shaker – koffiezetapparaat – martiniglas – zeefje

Ingrediënten

35 ml vodka (bijvoorbeeld Smirnoff)

15 ml koffielikeur (bijvoorbeeld Tia Maria)

10 ml suikersiroop

40 ml verse espresso

een berg ijsblokjes

3 koffiebonen

Zo maak je het

Begin met het zetten van een verse espresso. Vul de shaker met de ijsblokjes (je hebt er wel zo’n 7 nodig, de beker mag aardig vol zitten). Shake hierin de wodka, likeur, suikersiroop en koffie. Je moet echt goed shaken, want dan komt er een mooi schuimlaagje op de koffie en dat is extra lekker.

Schenk de cocktail door een zeefje over in een (gekoeld) glas en serveer met drie koffiebonen. Cheers!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: